Leskovcu zahvalnica za izuzetan doprinos zapošljavanju u 2023. godini od strane Nacionalne službe za zapošljavanje

Gradu Leskovcu je danas pripala zahvalnica za izuzetan doprinos zapošljavanju u 2023. godini na niovu lokalnih samouprava na obeležavanju Dana Nacionalne službe za zapošljavanje i obeležavanju 102 godine postojanja i razvoja institucije. Zahvalnicu je u Beogradu danas preuzeo predsednik Goran Cvetanović.

Predsednik Cvetanović se zahvalio na uručenom priznanju i dodao da će i kao predsednik SKGO nastaviti da se zalaže da jedinice lokalne samouprave budu odlični partneri NSZ:

„Najvažniji zadatak lokalne samouprave nakon našeg preuzimanja odgovornosti za rukovođenje gradom ticao se otvaranja novih radnih i smanjenja nezaposlenosti. Na kraju 2012. godine na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje bilo 22.812 ljudi, dok se danas, zaključno sa novembrom 2023. na evidenciji nalaze 11.664 osobe. To je umanjenje od 11.148 osoba. Toliko naših sugrađana pronašlo posao za vreme naše odgovornosti, više od 1000 osoba na godišnjem nivou. Samo u jednoj godini zaposlilo se 2046 lica, i stopa zaposlenosti iznosila je 5,6% što je duplo više od republičkog proseka.

Ovi podaci pokazuju da je naša posvećenost tom segmentu dala rezultate i pre svega suštinu napretka Leskovca na svim nivoima. Na polju privrede napredak je pokrenut u saradnji sa kompanijama stranih investitora, ali i domaćim privrednicima. Svi oni ulažu dodatna sredstva u svoje pogone, šire se i napreduju, a pokreću se i novi pogoni.

Sve ove investicije ne bi bile moguće da Leskovac nije prepoznat kao grad sa pozitivnim poslovnim okruženjem, a potvrda za to je i BFC sertifikat, 4 puta zaredom dodeljen Leskovcu i to sa procentom ispunjenosti od 96,33%.

Smanjenju nezaposlenosti doprineli smo i kroz finansiranje mera Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje. Tokom prethodnih deset godina pomenutim planom podržano je 1408 osoba sa izdvajanjem od preko 218 miliona dinara, dok se u narednoj godini planira još 30 miliona dinara za ovu namenu. Doprinos koji Nacionalna služba za zapošljavanje pruža u poboljšanju života naših sugrađana je veliki, zato Grad ima odličnu saradnju sa službom koja će biti nastavljena i ubuduće.“

Svečanosti je prisustvovao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, kao i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović. Obeležavanju je prisustvovala i direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje filijale u Leskovcu Olivera Pešić i direktor Centra za socijalni rad Leskovac Predrag Momčilović.

Check Also

Istraživanje otkriva da snažni motori čine automobile podložnije nesrećama

Novim vozačima obično se savetuje da kupe jeftin automobil sa malim motorom kako bi stekli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *