Home / Opštine / Bojnik / Leskovcu za rekonstrukciju kotlarnice – 18 miliona dinara
hotel bell

Leskovcu za rekonstrukciju kotlarnice – 18 miliona dinara

Ministarstvo za zaštitu životne sredine, objavilo je preliminarnu listu lokalnih samouprava, čije projekte za očuvanje i poboljšanje vazduha će sufinansirati u 2021. godini

Grad Leskovac konkurisao je sa projektom “Druga faza rekonstrukcije Kotlarnice Crvena zvezda“, a od 43,8 traženih miliona, dobio 18.

Opštini Bojnik odobrena su 3 miliona, ali nije precizirano na šta će sredstva biti utrošena.

Ministarstvo životne sredine je javni poziv za nabavku , zamenu, rekonstrukciju i sanaciju kotlarnica za grejanje u gradovima i opštinama, raspisalo sa ciljem zaštite, očuvanja i poboljšanja kvaliteta vazduha na teritoriji Republike Srbije.
Pristiglo je 69 prijava, 24 lokalne samouprave su dobile sredstva, 16, medju kojima su i grad Niš, odnosno opština Lebane, imalo je kvalitetne projekte, ali zbog ograničenog budžeta neće biti finansirani, dok je ostalih 29 prijava neblagovremeno, sa neurednom i nepotpunom dokumentacijom ili imaju druge nedostatke, zbog kojih ih nije moguće vrednovati, saopštilo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine., koje je za ove namene opredelilo 200 miliona dinara u 2021. godini.

Check Also

U Jablaničkom okrugu još 30 osoba pozitivno na Koronu u prethodna 24 časa

Zavod za javno zdravlje Leskovac saopštio je najnovije zvanične podatke o kretanju broja pozitivnih na …

Оставите одговор