hotel bell

Leskovcu od srca – ORION i Don Don kupuju CTG aparat za leskovačku bolnicu

Kompanija “ORION” iz Leskovca i “Don Don” iz Beograda uduržile su svoje snage u želji da donacijom pomognu opremanje Opštine bolnice Leskovac.

Na konferenciji za medije održanoj u Supštini grada Leskovca najavljena je akcija “LESKOVCU OD SRCA” koju pod pokroviteljstvom Grada Leskovca organizuju leskovačka kompanija “ORION” i kompanija “Don Don” iz Beograda.

Cilja akcije “Leskovcu od srca” je nabavlka CTG aparata za leskovačju bolnicu.

– Zadovoljstvo mi je što mogu da najavim još jednu akciju u kojoj će privatni preduzetnici pokazati svoju humanost i društveno odgovorno ponašanje. Leskovačka kompanija “Orion” i kompanija “Don Don” iz Beograda sutra počinju akciju “Tvojih pet minuta – Leskovac u srcu”. Ove dve firme poznate su po brojnim humanitarnim akcijama, a u naredna tri meseca će od prodaje odredjenih proizvoda “Tvojih pet minuta” izdvajati odredjena sredstva koja će biti namenjena za kupovinu CTG aparata za našu lesovačku bolnicu. Apelujem na sve naše sugradjane da pokažu solidarnost i kupovinumo ovih proizvoda doprinesu ostvarenju još jednog plemenitog cilja. Nakon akcije pomoći Opštoj bolnici komšanija ORION i Don Don planiraju i niz drugih, sličnih aktivnosti, a ja se u svoje lično ime i u ime Grada zahvaljujem na svesti o važnosti pomoći institucijama poput bolnica, škola i vrtića. Podsetiću vas da smo pre samo deset dana imali donatorsku konferenciju na kojoj je prikupljeno nekoliko miliona dinara takodje za Opštu bolnicu. Time su naši privrednici pokazali humanost, dobru volju kao i značaj saradnje privatnog i javnog sektora za dobrobit čitavog grada – kaže gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Direktor Kompanije ORION Jovan Stanković najavio je da je ovo samo prva u nizu sličnih akcija koje će ova kompanija organizovati ove godine.

– Zahvaljujem gradonačelniku na podršci koju smo dobili od Grada Leskovca i direktoru Opšte bolnice Nebojši Dimitrijeviću koji su pomogli ovu ideju naše kompanije da u što većem broju pozovemo potrošače da se uljuče u što većem broju kako bismo što ranije sakupili što je moguće više sredstava. Naš cilj je da osim CTG aparata, ako saupimo dovoljno sredstava, izdvojimo sredstva i za opremanje Doma zdravlja kome su takodje neophodni aparati. Do kraja godine organizovaćemo još par akcija koje će da pomognu našim mališanima, ne samo novorodjenim bebama  već i deci koja idu u vrtiće i škole – rekao je direktor Kompanije ORION Jovan Stanković.

Predstavnici kompanije Don Don istakli su je inicijativa za ovu akciju potekla iz Kompanije Orion.

– Želim da zahvalim predstavnicima grada što su podržali ovu akciju i što su shvatili značaj ovakvih akcija za grad i što su nam dali svoju podršku. Ideja za akciju “Leskovac u srcu” je potekla od Kompanije ORION koja je želela da nešto ostavi svome gradu. Kroz ovu akciju ćemo učiniti jedno dobro delo i ostaviti nešto iza nas. Mi smo prihvatili ovu akciju, a u razgovoru sa ljudima ou Bolnice smo čuli da je CTG aparat preko potreban. Akcija će trajatai tri meseca i simbolično počinje da 8. mart, na Dan Žena jer ovaj CTG aparat je namenjem pre svega budućim mamama i bebama, i meri otkucaje srca beba dok su još u stomaku, kao i kontrakcije – rekla je Aleksandra Djurišić, predstavnik Kompanije Don Don.

Direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević istakao je značaj ove i sličnih akcija kojima se nabavlja nova oprema za leskovačku bolnicu.

– U ime zaposlenih ali i pacijenata Opšte bolnice zahvaljujem gradonačelniku što je prihvatio ovu inicijativu i kompanijama Orion i Don Don koji su izabrali Leskovac da nama pomognu. CTG aparat koji ćemo dobiti je jako potreban. Oni koje imamo su dosta stari i često u kvaru. Imamo jedan kupljen pre 4 meseca i uz ovaj najsavremeniji koji ćemo sada uzeti i poporavku dva aparata bićemo u situaciji da možemo normalno da radimo – rekao je dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opštine bolnice Leskovac.

Gradočelnik Leskovca Goran Cvetanović uručio je predstavnicima Kompanije Don Don rešenje i odobrenje za korišćenje Grba Grada Leskovca u okviru akcije “Leskovcu od srca”.

Check Also

Danas počela vakcinacija protiv gripa

ZZJZ Leskovac za teritoriju okruga je dobio ukupno 9000 doza vakcine protiv sezonskog gripa i …

Оставите одговор