hotel bell

Leskovčanke se vratile u pobednički ritam: Maksimalno protiv kvalitetnog “Beograda“

U teškoj utakmici, “Leskovac 98“ slavio je sa 3:0, a najveća neizvesnost viđena je u trećem setu (25:18, 25:19, 27:25)

U prvom setu su se ekipe međusobno “odmeravale“ i igralo se poen za poen, sve do sredine, kada Leskovčanke prave mini razliku. Do kraja je ona rasla, pa su gošće stigle samo do 18 poena.

Drugi je domaćin bolje započeo i odmah stvorio prednost, ali su Beograđanke, uspele da je neutrališu i izjednače. Andrea Kalman i devojke tada dodaju gas i ubedljivo rešavaju i ovaj deo igre u svoju korist.

Treći je, ispostaviće se, bio najneizvesniji i najzanimljiviji. Ne samo da su gošće povele, već su i razliku od četiri poena uspele da održavaju i na početku druge polovine seta. Nekoliko dobrih servisa, Leskovčankama je doneo željeni obrt. Igralo se ipak na razliku, a u presudnim trenucima bolje su se snašle i više sreće imale izabranice Vladana Šarabe:

– Vratila nam se Ana, koju smo gotovo bili otpisali i to je ekipi ulilo dodatno samopouzdanje. Protivnice su došle oslabljene, pa nam je posao bio znatno olakšan. “Beograd“ je vrlo kvalitetna ekipa i stalno je ističem kao primer kluba u kome se vrlo ozbiljno i studiozno radi sa svim generacijama, Utakmica je obilovala dugim poenima, koji su, srećom, uglavnom pripadali nama. Vratila nam se dobra energija i prepoznatljiva srčanost. Čestitam svim devojkama, ali posebno moram da izdvojim i pohvalim Teodoru Nikolić za odličnu partiju koju je večeras pružila, jer nas je odličnim servisima vratila u treći set. Ovo je njen konkretniji debi u Prvoj ligi i vrlo sam srećan zbog nje.

Leskovac i dalje čvrsto drži lidersku poziciju, a tako će ostati i ako glavni konkurenti sutra osvoje ceo plen. A sa dva, od tri najozbiljnija pretendenta za ulazak u Super ligu, naše devojke će se sastati u naredna tri kola. Prvi izazov će predstavljati “Zlatibor“, “ljuti protivnik“ iz prošle sezone, za koji će, veruje trener Šaraba ekipa biti potpuno spremna, jer se nada da će, tokom sledeće nedelje devojke prezdraveti i zalečiti povrede.

Check Also

Saradnja sa medijma neophodna: Medijske obuke za predstavnike centara za socijalni rad

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju Vlade Republike Srbije, u saradnji sa UNDP-om i …

Оставите одговор