Početna / GRADOVI / Leskovac / Leskovčanka Marta Mratinković sa takmičenja iz Smedereva donela zlato i srebro

Leskovčanka Marta Mratinković sa takmičenja iz Smedereva donela zlato i srebro

U Smederevu je prethodnog vikenda održano Finale kupa Streljačkog saveza Srbije u gađanju vazdušnim oružjem B programa (pionirska, kadetska i kategorija mlađih juniora i juniorki).

U svakoj kategoriji su se takmičila po 10 najboljih strelaca sa ranijih takmičenja.

Streljački klub „GT“ iz Leskovca su predstavljala 3 strelca vazdušnim pištoljem, što Klub svrstava u kategoriju najuspešnijih na ovom takmičenju.

Marta Mratinković je osvojila 1. mesto, zlatnu medalju i titulu pobednika kupa u konkurenciji mlađih juniorki (iako je kadetkinja). U finalu je impresivno pobedila sa 4 kruga prednosti i iza sebe ostavila članove reprezentacije Srbije. Takođe je osvojila i 2. mesto i srebrnu medalju u konkurenciji kadetkinja. Marta je ove godina pozvana od Selektora reprezentacije za pištoljske discipline, Jelene Arunović, da kao član reprezentacije Srbije učestvuje na Olimpijskim igrama mladih, što je na žalost odloženo. U dosadašnjim nastupima Marta ima osvojenu zlatnu medalju na prvenstvu centralne Srbije kao i srebrnu medalju na prvenstvu Srbije.

Đorđe Petrović je, u konkurenciji mlađih juniora vazdušnim pištoljem, ušao u finalno gađanje kao osmoplasirani i na kraju je osvojio 6. mesto.
Teodora Milčić je zauzela 10 mesto u konkurenciji mlađih juniorki vazdušnim pištoljem..

Pogledaj takodje

U okviru LEDAMUSA organizovan koncert „Nebeska Rusija – četiri maljčika”

U okviru LEDAMUSA u Svečanoj sali grada Leskovca sinoć je održan koncert pod nazivom „Nebeska …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *