Početna / GRADOVI / Leskovac / Leskovčanin Uroš Živanović najbrži petnaestogodišnjak Evrope na 100 metara prsno

Leskovčanin Uroš Živanović najbrži petnaestogodišnjak Evrope na 100 metara prsno

Proteklog četvrtka i petka (30-31.07.) nacionalni selektor Igor Beretić, okupio je najbolje plivače Srbije na situacionom treningu radi provere forme budućih predstavnika naše zemlje na internacionalnim takmičenjima. Učešće u ovom treningu uzeo je i Leskovčanin Uroš Živanović, koji je imao čast da rame uz rame pliva sa Olimpijcem Čabom Silađijem.

„S ponosom obaveštavamo javnost Leskovca i Srbije da je naš klub dobio poziv za čak tri plivača (Nina Stanisavljević, Uroš Živanovic i Bratislav Pešić). Učešće je uzeo samo Uroš Živanović, dok su Nina i Bratislav zbog zdravstvenih razloga ovog puta preskočili ovaj izuzetan dogadjaj.

Uroš je nastupio u trci 100 m prsno i imao čast da pliva rame uz rame sa našim Olimpijcem Čabom Silađijem. U ovoj trci Uroš je nezvanično oborio rekord Srbije do 16 godina sa rezultatom 01:04.25, kojim je rangiran kao najbrži petnaestogodišnjak Evrope. Svojim prolaznim rezultatom ove trke, koji iznosi 29.68, naš as je takodje zauzeo prvo mesto na rang listi Evrope u disciplinini 50m prsno za godište 2005.

S obzirom na okolnosti, vezano za obustavu rada bazena na dva meseca sve do 18. maja i ponovno zatvaranje bazena 04.07. i rada u otežanim uslovima zbog epidemiološke situacije, ponosni smo na istrajnost naših plivača i sa optimizmom očekujemo još bolje rezultate kada nam se na matičnom bazenu (SRC Dubočica) ponovo stvore uslovi za dalji rad – navodi se u saopštenju PK Dubočica.

Pogledaj takodje

U Turekovcu uklonjena divlja deponija i uređen prostor oko mosta na reci Jablanici

Odeljenje za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Leskovca , u saradnji sa JKP „Komunalac“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *