Početna / GRADOVI / Leskovac / Leskovčanin Aleksa Jugović, posle Amerike i Španije, ponovo u dresu Zdravlja

Leskovčanin Aleksa Jugović, posle Amerike i Španije, ponovo u dresu Zdravlja

Jedno od najvećih pojačanja Zdravlja za novu sezonu je dete ovog kluba – Aleksa Jugović.

Rođen 1995. godine u Leskovcu, Aleksa Jugović je košarku počeo da trenira u KK Zdravlje. Posle završetka osnovne škole preselio se u Beograd i kao veliki talenat postao član Partizana.

Jedna od godina koju će pamtiti je 2013. kada je kao član reprezentacije Srbije igrao na juniorskom prvenstvu Evrope.

Te godine se preselio u Ameriku gde je najpre zavrpio srednju školu a 2014. godine upisao je koledž „Tennesse Tech“ za koji je sa izuzetnim uspehom igrao u američkoj NCAA ligi. Za 4 godine postizao je u proseku po 12 poena po utakmici, uz sjajan procenat šuta, posebno za tri poena (41,4%).

Po završetku koledža odlučio se za povratak u Evropu, a u Španskoj LEB ligi je potpisoa ugovor sa Real Kanuom iz Madrida.

Ovog leta, Aleksa Jugović se odlučio za povratak u klub u kome je ponikao i biće jedan od najvažnijih igrača u novom timu Zdravlja.

– Do kontakta izmedju mene i kluba je došlo, početkom avgusta pomalo spontano, kada je roster ekipe već bio manje više formiran. U razgovoru sa predstavnicima kluba i stručnim stabom, moje ambicije i ambicije kluba su se poklopile za ovu sezonu tako da smo na vreme dogovorili saradnju i počeli pripreme – rekao je za Dnevnik Juga Aleksa Jugović.

Navijači od njega očekuju puno, a nova „petica“ Zdravlja ne krije da će igranje u dresu matičnog kluba u svom gradu biti veliki motiv i izazov.

– Očekujem pre svega trud svih u klubu na stvaranju dobre hemije i postavljanja nekih principa kojih ćemo se držati u toku sezonu jer ekipa ima novog trenera i desetak novih igrača tako da svakog dana gledamo da iskoristimo za kvalitetan rad da bi sto spremniji dočekali početak sezone – poručuje Aleksa Jugović koji je u pripremnim utakmicama najavio da će biti pravo, veliko pojačanje i jedan od lidera novog tima Zdravlja.

Pogledaj takodje

Bogat programa Narodnog muzeja u okviru akcije #Ostanikodkuce

U cilju podržavanja akcije #ostanikodkuće i akcije #digitalnasolidarnost, svakog dana Narodni muzej Leskovac približava priče …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *