Početna / GRADOVI / Leskovac / Leskovčanin Aleksa Jugović, posle Amerike i Španije, ponovo u dresu Zdravlja

Leskovčanin Aleksa Jugović, posle Amerike i Španije, ponovo u dresu Zdravlja

Jedno od najvećih pojačanja Zdravlja za novu sezonu je dete ovog kluba – Aleksa Jugović.

Rođen 1995. godine u Leskovcu, Aleksa Jugović je košarku počeo da trenira u KK Zdravlje. Posle završetka osnovne škole preselio se u Beograd i kao veliki talenat postao član Partizana.

Jedna od godina koju će pamtiti je 2013. kada je kao član reprezentacije Srbije igrao na juniorskom prvenstvu Evrope.

Te godine se preselio u Ameriku gde je najpre zavrpio srednju školu a 2014. godine upisao je koledž „Tennesse Tech“ za koji je sa izuzetnim uspehom igrao u američkoj NCAA ligi. Za 4 godine postizao je u proseku po 12 poena po utakmici, uz sjajan procenat šuta, posebno za tri poena (41,4%).

Po završetku koledža odlučio se za povratak u Evropu, a u Španskoj LEB ligi je potpisoa ugovor sa Real Kanuom iz Madrida.

Ovog leta, Aleksa Jugović se odlučio za povratak u klub u kome je ponikao i biće jedan od najvažnijih igrača u novom timu Zdravlja.

– Do kontakta izmedju mene i kluba je došlo, početkom avgusta pomalo spontano, kada je roster ekipe već bio manje više formiran. U razgovoru sa predstavnicima kluba i stručnim stabom, moje ambicije i ambicije kluba su se poklopile za ovu sezonu tako da smo na vreme dogovorili saradnju i počeli pripreme – rekao je za Dnevnik Juga Aleksa Jugović.

Navijači od njega očekuju puno, a nova „petica“ Zdravlja ne krije da će igranje u dresu matičnog kluba u svom gradu biti veliki motiv i izazov.

– Očekujem pre svega trud svih u klubu na stvaranju dobre hemije i postavljanja nekih principa kojih ćemo se držati u toku sezonu jer ekipa ima novog trenera i desetak novih igrača tako da svakog dana gledamo da iskoristimo za kvalitetan rad da bi sto spremniji dočekali početak sezone – poručuje Aleksa Jugović koji je u pripremnim utakmicama najavio da će biti pravo, veliko pojačanje i jedan od lidera novog tima Zdravlja.

Pogledaj takodje

Radovi petoro lekara Opšte bolnice Leskovac na Kongresu Udruženja kardiologa Srbije

Na 22. kongresu Udruženja kardiologa Srbije sa međunarodnim učešćem koji se održava od 17. do …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *