Početna / DRUŠTVO / Leskovčani pobednici na „Svetioniku znanja“
Dionis Restoran Leskovac

Leskovčani pobednici na „Svetioniku znanja“

Tim iz Leskovca u sastavu Milan Milenković, Aleksandar Milovanović, Anđela Micić i Jovan Matić osvojio je prvo mesto na takmičenju za najbolji projekat „Svetionik znanja“ proteklog vikenda na Zlatiboru od 1. do 3. februara 2019. godine.

Ovo je jedan od najvećih projekata za srednjoškolce u Republici Srbiji. Nagradu je uručio projektni menadžer „Svetionika znanja“ Aleksandar Jakovljević.

Tim iz Leskovca je pobedio sa projektom „Leskovački kraj u srednjem veku“. Projekat promoviše kulturno i istorijsko nasleđe Leskovačkog kraja.

Projekat „Svetionik znanja“, koji sprovodi Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI), a finansira Ministarstvo omladine i sporta, odnosi se na obrazovanje i vaspitanje i obuku mladih. Projekat predstavlja takmičenje 60 srednjoškolaca, treće i četvrte godine, iz 15 gradova Srbije: Beograd, Valjevo, Varvarin, Vršac, Кikinda, Кraljevo, Leskovac, Majdanpek, Niš, Novi Pazar, Novi Sad, Pirot, Ub, Čačak i Šabac.

Uz stručno vođenje koordinatora iz partnerske organizacije, mentora iz inostranstva i alumni mentora, timovi su osmišljavali projekte iz jedne od pet oblasti: Кultura i umetnost, Ekologija, Društvena odgovornost i aktivizam, Sportska kultura i Turizam.

Pogledaj takodje

U četvrtak u Leskovcu akcija zamagljivanja komaraca

Gradska uprava grada Leskovca, Odeljenje za zaštitu životne sredine obaveštava građane i Pčelarska društva da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *