hotel bell

Leskovački ugostitelji dominiraju na ovogodišnjoj Roštiljijadi

Posle dugo godina leskovački ugostitelji dominiraju na Roštiljijadi. Prisutno je nekoliko poznatih ugostiteljskih objekata i majstora roštilja za razliku od prethodnig godina kad su većinu činili restorani iz drugih gradova.

“Bibac”, “Koliba”, “Jedno mesto”, “Dva drugara”, “Groš”, “Tomina priča”… neki su od ugostitelja iz Leskovca koji su se ove godine zakupili svoje mesto na ovoj manifestaciji. Ivica Zdravković iz restorana “Dva drugara” koji, iako posluje samo nekoliko meseci i kome je ovo prva Roštiljijada, kaže da je zadovoljan, kako ponudom tako i potražnjom.

“Iako smo relativno novi, odlučili smo da ove godine učestvujemo na festivalu roštilja. Ponuda je dobra od ljutih paprićica,preko mućkalice, pasulja pa do đakonija sa skare. Jako sam srećan što ove godine ima više izlagača iz Leskovca, jer naljbolji roštilj majstori su upravo iz našeg grada. Što se tiče cena logično je da su malo više, s obzirom da je sve poskupelo, ali to posetiocima koji vole roštilj ne predstavlja problem, jer na našem štandu znaju da za taj novac dobijaju kvalitet – ističe Zdravković.

U nastavku pogledajte video celokupnog razgovora

Inače ove godine je cena male pljeskavice 350 dinara, 500 dinara velika, gurmanska 450 i 600 dinara.

Cena prasećeg i jagnjećeg pečenja ove godine iznosi 3.000 odnosno 2.500 dinara.

Po rečima ugostitelja najveći broj posetioca očekuje se u dane vikenda, kada obično i bude najveća gužva.

Check Also

Leskovčanin tokom suđenja vređao sudiju, pa kažnjen pritvorom

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su M. R. (1972) iz ovog grada grada, …

Оставите одговор