Početna / DRUŠTVO / Leskovački poslodavci kičma razvoja privrede u našem kraju

Leskovački poslodavci kičma razvoja privrede u našem kraju

U Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju, a u organizaciji Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu danas je održan skup sa ciljem pomocije javnih poziva i konkursa za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja za 2019.godinu.

U ime Lokalne samouprave prisutnima se obratila Kristina Vasiljković koja je ovom prilikom istakla da je smanjenje nezaposlenosti prioritet države ali i grada i da je u Jablaničkom okrugu stopa nezaposlenosti smanjena na 14 %, a sve zahvaljujući državi, stranim investitorima ali i gradu.

„Činjenica da stopa nezaposlenosti u Leskovcu iznosi 17 % je dokaz da se i dalje mora nastaviti sa radom na polju zapošljavanja, što će grad Leskovac i učiniti – dodala je Vasiljkovićeva.

Direktor leskovačke Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Stanković istakao je da ovom merom NSZ želi da pruži mogućnosti i poslodavcima ali i licima koja traže posao.

Dragan Jakovljević član Upravnog odbora Nacionalne službe za zapošljavanje kazao je da je osnovna želja ove ustanove da dođe do svakog poslodavaca jer oni nose kičmu razvoja naše privrede.

„Naša osnovna ideja je da dođemo do svakog poslodavca, do malih i srednjih preduzeća koja nose kičmu privrede i izuzeto je vazno da ti ljudi koji posluju vide koliko je to njima dostupno. Naš cilj je da lično dođemo u svaku sredinu i da prezentujemo poslodavcima šta je to moguće da učine i kako da iskoriste sredstva koja im mi nudimo a koja su besplatna, bespovratna i bezkamatna – rekao je Dragan Jakovljević

Promocija je do sada predstavljena u Lebanu, Bojniku, Medveđi, Vlasotincu a sutra će biti predstvaljena žiteljima Crne Trave.

Pogledaj takodje

Veliki humanitarni Svetosavski bal 26. januara u Lola centru

Prošlogodišnji prvi humanitarni dečji Svetosavski bal u organizaciji dečjeg kreativnog centra Mini Lola, naišao je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *