Leskovački mališani dobili još jedno novo igralište

Juče je leskovačkim mališanima predato na korišćenje još jedno novo dečije igralište-

Novo igralište izrađeno je na mestu nekadašnjeg Niveinog igrališta, pored Osnovne škole Kosta Stamenković, koje je podleglo zubu vremena, ali i neodgovornog ponašanja pojedinaca.

I ovo dečije igralište deo je projekta koji finansiraju grad Leskovac i organizacija Helvetas, a u novo igralište na Hisaru uloženo je 4 miliona dinara.

Ulaganjem od četiri miliona dinara, u saradnji grada Leskovca i organizacije Helvetas, deca su dobila još jedan novi, uređeni i bezbedni kutak za igru i uživanje.

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je podsetio na ulaganja u ovom delu grada:

„Grad Leskovac je u infrastrukturu i objekte u ovom delu grada uložio značajna sredstva. Pored puta do vrha Hisara, kao i trim staze, uređen je park Devet Jugovića, uređene teretane, staze za trčanje, gde je takođe izgrađeno igralište, izvedena je rekonstrukacija ulice Devet Jugovića, vodovodne mreže u ovoj, ulici Lepše Stamenković, ulici Kosmajska i Norvežanskoj ulici, urađena energetska sanacija škole, izgrađen teren, uređen parket u sali u školi… U sve navedeno uloženo je ni manje ni više nego 151,5 miliona dinara. Cilj lokalne samouprave grada Leskovca je da sva deca imaju mesta za igru, druženje i siguran razvoj. Jedni nas optužuju da mnogo sredstava ulažemo u ovakve objekte, drugi smatraju da treba da bude što više igrališta. Do sada smo oko desetak uredili i sva su u popodnecvnim i večernjim časovim apuna što nam daje signal da smo napravili prave stvari.“ – rekao je gradonačelnik dr Goran Cvetanović.

Ovom prilikom rečeno je da grad Leskovac i organizacija Helvetas sa 28 miliona i 50 hiljada dinara zajednički uređuju pet igrališta, četiri teretane na otvorenom i stazu pored hrama Svetog Simeona Mirotočivog u Dubočici, gde grad učestvuje sa 17 miliona, a Helvetas sa 11 miliona i 50 hiljada dinara.

Gradonačelnik Cvetanović je na konferenciji pokazao slike nemarnog ponašanja u parku Devet Jugovića gde je bačen pesak u fontani i oštećene instalacije, napomenuo je da će sve biti sanirano, ali od sredstava građana i apelovao na sugrađane i decu da vode računa jer ista oštećenja predstavljaju opasnost.

Jelena Cvetković, meštanka tog kraja, zahvalila se Gradu, gradonačelniku Cvetanoviću i organizaciji Helvetas na prelepom i uređenom igralištu jer najmlađi najveći deo svog slobodnog vremena provode tamo kako bi se odmorila i zabavila.

Gradonačelnik Cvetanović je, odgovarajući na pitanja novinara, apelovao na sve da paze i čuvaju igrališta, da ih ne oštećuju, da ih koriste deca za čiji uzrast su predviđena, s obzirom na to da je na nekim igralištima došlo do mehaničkih oštećenja i istakao da će Grad sve to ponovo staviti u funkciju.

Check Also

Predstavnici ministarstva danas u Leskovcu sa poljoprivrednicima o problemu uvoza paradajza

Na današnjem sastanku u Leskovcu, održanom uz prisustvo predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, lokalne …