hotel bell

Leskovački “LIBERO” očarao Bečlije

Vokalna grupa “Libero” minulog vikenda održala je koncert tradicionalne i duhovne muzike u Beču, u hramu Rođenja Presvete Bogorodice.

Duhovna muzika ispunila je hram nekom posebnom energijom, koju južnjaci sa sobom nose.

“Kada dođemo među naše ljude, uvek je neka posebna energija. Uvek smo lepo prihvaćeni, valjda su ljudi željni svoje zemlje. Publika je ta koja diktira šta da radimo. Mi pevamo na različitim jezicima ali nam je uvek primarna pesma na srpskom jeziku.Negovanje pravih vrednosti od velikog je značaja za očuvanje i promociju kulturnog identiteta i me se nekako trudimo da svojom pesmom privučemo i vratimo mlade pravoj vrsti muzike, a na trendovima koje diktira današnjica, ističe rukovodilac “Libera” Miroljub Cvetković.

Inače, koncert je organizovalo Srpsko prosvjetno društvo “Prosvjeta” iz Beča, a sav prilog sa koncerta namenjen je deci srpskih dopunskih škola u Austriji.

Pored celovečernjeg koncerta u hramu Presvete Bogorodice, Libero je nastupio i na književnoj večeri sa književnikom Muharemom Bazduljom.

Check Also

U ponedeljak bez struje dve gradske ulice i tri sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na rekonstrukciji distributivne elektroenergetske mreže radi unapređenja kvaliteta napajanja električnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *