hotel bell

Leskovački glumac Nenad Mitrović rame uz rame sa velikim imenima srpskog glumišta

U Leskovcu i okolini će se u narednih nekoliko meseci snimati film “Bilo jednom u Srbiji” – Leskovac Srpski Mančester, a svoju ulugu u ovom projektu dobio je i talentovani leskovački glumac Nenad Mitrović.

Kako Nenad za portal Dnevnik Juga ističe, ovo je prvo iskustvo glume na filmu i jedinstvena prilika da svoju ulogu iznese na našem dobro poznatom dijalektu. Iskoristili smo ovu priliku da ga upitamo o utiscima, reakcijama, doživljajima sa seta, saradnji sa beogradskim glumcima…

“Ja u ovom projekti igram Mileta, čoveka koji je šef smene, poslovođa fabrike drveta koja je obnovljena posle rata te se ljudi masovno prijavljuju i dolaze trbuhom za kruhom. Trenutno se traže tesari i farbari i za sada naša leskovačka fabrika radi punim kapacitetom – ističe kroz smeh Mitrović.

Iako je ovo mala uloga Nenad Mitrović ističe da mu je jako značajna, jer predstavlja prvo iskustvo na filmu premda je radio na daskama koje život znače.

“Potpuno drugačije stvari dobijate na filmu i u pozorištu. Mislim da se kao glumac najviše razvijate u pozorištu. Imate direktan kontakt s publikom, nema pauze, nema reprize, sve se dešava u trenutku, dok na filmu igrate potpuno različite uloge, živite potpuno različite priče, imate pauze, odmore…U svakom slučaju ovo filmsko iskustvo je za mene dragoceno upravo zbog iskustva i zbog prilike da svoje kolege iz Beograda uputim u naš leskovački govor i da igram rame uz rame sa zvučnim imenima srpskog glumišta poput, Viktora Savića, Teodore Ristovske, Radovana Vujovića…

Na pitanje kakvi su za saradnju, Nenad ističe da se prijatno iznenadio prijatnošću i običnošću ovih ljudi.

“Drago mi je što sam imao priliku da ih upoznam. Činjenica je da mi u Leskovcu imamo plejadu talentovanih glumaca, ali “oni” ne prodaju film te zbog toga i postoji potreba za angažovanjem poznatijih glumaca, koji su u suštini kao i svi ostali – zaključuje Mitrović.

Ovaj projekat je ranije bio poznat kao Zlatno doba Leskovca, a glumačku podelu filma predvode: Viktor Savić, Radovan Vujović i Teodora Ristovski, uz Slobodu Bobu Mićalović, Mikija Manojlovića, Nemanju Oliverića, Dragana Petrovića Peleta, Zorana Cvijanovića i ekipu glumaca iz Leskovca, Niša i Vranja.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

One comment

  1. Volela bih biti deo ekipe na snimanju filma

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *