Početna / GRADOVI / Leskovac / Leskovačke demokrate pozvale na bojkot izbora

Leskovačke demokrate pozvale na bojkot izbora

Demokratska stranka ostavlja pravo svakome da može da iskaže svoje mišljenje pod uslovom da to što priča bude istinito i argumentovano. Nažalost, poslednja konferencija za medije leskovačkih “naprednjaka“ je obilovala neistinama, nedostatkom argumenata i zamenom teza, rečeno je na današnjoj press konferenciji “demokrata“.

Postoje samo činjenice, a one su neumoljive, tvrdi Saša Stojanović, potpredsednik leskovačkih demokrata.

Grad Leskovac je do sada i to, posle navodne korekcije ugovora sa Metroparkingom, dobijao samo 37o hiljada mesečno za zakup celog grada, površine veće od  1. ooo kvadratnih kilometara. Posle aneksa, dobijaće 5oo hiljada, što je takođe bedno u odnosu na ono što grad daje privatnoj firmi iz Beograda. Zato demokrate, gradonačelnika Cvetanovića, izmedju ostalog, pitaju:

–  Zašto je Aneks ugovora sada potpisan sa dve, a ne sa jednom firmom, kao i osnovni ugovor? Da li gradske vlaste ozbiljno misle da je dodatno čekanje inkasanata od 5 minuta, bilo kakav ustupak bilo kome? Zašto grad ne dobija ni dinar od naplate mesečnih karata za parkiranje i pauka? Zašto se ceo grad pretvara u parkinge i da li svi gradjani Leskovca treba da budu taoci jedne privatne firme iz Beograda?

To nisu jedina pitanja koja Leskovčani postavljaju lokalnoj vlasti, rekao je Stojanović, ističući ponovo da su, odmah po raspisivanju izbora, prekršeni zakoni. On je  čelnike koalicije SNS,SPS ,Bolja Srbija, upitao zašto se lista ne zove po nekom od njih, nego se kriju iza imena predsednika Republike i da li su čitali prave zakone kad tvrde da nije obaveza podnosioca liste da u nju uvrsti najmanje 3o posto pripadnika manje zastupljenog pola, u ovom slučaju žena.

Stojanović je naveo i da pojedine izjave sa konferencije za novinare SNS-a, “vredjaju zdrav razum“:

– Grad Leskovac plaća kamate na bušotinu, iako nas od 2o13. uveravaju da su platili navodne dugove bivše vlasti. Dakle, ili su nas lagali tada ili nas lažu sada: da je dug plaćen, ne bi bilo nikakve kamate. Sredstva za bušotinu dobijena su od republičkog Fonda za zaštitu životne sredine koji je uplatio 5o miliona,a za ostatak je trebalo ispostaviti situaciju, što aktuelna vlast nije uradila.

Na pitanje novinara da prokomentariše činjenicu da je sporan ugovor sa Metroparkingom zaključila vlast koju su predvodile “demokrate“, Stojanović je rekao da je to bila iznudjena odluka zbog nezavidne situacije u kojoj se grad našao gašenjem Javnog preduzeća “PARKING SERVIS“ i da je ugovor imao manjkavosti, ali da je aktuelna vlast imala čak tri prilike da ga “ispegla“, a to nije uradila kako treba.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Povratak čuvenog „Leskovačkog roštiljka“ na ulice našeg grada

U centru za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga danas je održana 30. Sednica Skupštine osnivača …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *