Početna / DOGAĐAJI / Leskovačka služba za patologiju proslavila 50 godina postojanja i rada
Bilbordi

Leskovačka služba za patologiju proslavila 50 godina postojanja i rada

Služba za patološko-anatomsku dijagnostiku Opšte bolnice Leskovac obeleželila je danas 50 godina postojanja i rada.

Stručni skup je okupio više od 80 lekara ove grane medicine i njihovih kolega. Na skupu su govorili načelnik Službe, dr Goran Stanojević, zamenica gradonačelnika Leskovca dr Jasmina Ranđelović i direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prof. dr Sanja Radović-Škodrić, a prisutvovali su gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i menadžment bolnice na čelu sa direktorom dr Nebojšom Dimitrijevićem.

Zamenica gradonačelnika dr Jasmina Ranđelović pozdravila je skup, čestitala pedesetogodišnjicu postojanja.

„Patologija, takozvani most između nauke i medicine, je grana koju odlikuje pručavanje promena u organima, tkivima i ćelijama koje nastaju kao posledice bolesti. Patolozi nemaju svoje pacijente, ali sprovode laboratorijske testove pacijenata svojih kolega i veoma doprinose uspostavljanju dijagnoze i daljeg toka lečenja. Vas, drage kolege odlikuje preciznost, strpljenje, emocionalna stabilnost i vaš rad je neprocenjiv za funkcionisanje jedne zdravstvene ustanove. Rad patološke Službe prati rad čitave leskovačke bolnice, jedne od najboljih zdravstvenih ustanova u zemlji i regionu. Trenutno je u toku rekonstrukcija ove ustanove vredna 21 milion evra koja će obuhvatiti i rekonstrukciju prostorija Službe za patologiju, nakon čega će one postati uslovnije i bolje za rad.“

Načelnik Službe za patologiju dr Goran Stojanović govorio je o počecima rada ove Službe i dodao da obave 40-50 hiljada biopsija godišnje i 15-20 hiljada citoloških preparatai da je ova patologija jedna od uspešnijih što se tiče opštih bolnica u Srbiji.

Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prof. dr Sanja Radović-Škodrić, takođe patolog, pohvalila je rad leskovačke Opšte bolnice i njene Službe za patološko-anatomsku dijagnostiku i govorila o činjenici da će država više novca ulagati u obu oblast medicine.

Pogledaj takodje

Narodna stranka pozvala prosvetne radnike da iskoriste prava iz kolektivnog ugovora

Čelnici Narodne stranke pozvali su prosvetne radnike da prouče kolektivni ugovor i iskoriste prava koja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *