Početna / DOGAĐAJI / Leskovačka služba za patologiju proslavila 50 godina postojanja i rada

Leskovačka služba za patologiju proslavila 50 godina postojanja i rada

Služba za patološko-anatomsku dijagnostiku Opšte bolnice Leskovac obeleželila je danas 50 godina postojanja i rada.

Stručni skup je okupio više od 80 lekara ove grane medicine i njihovih kolega. Na skupu su govorili načelnik Službe, dr Goran Stanojević, zamenica gradonačelnika Leskovca dr Jasmina Ranđelović i direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prof. dr Sanja Radović-Škodrić, a prisutvovali su gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i menadžment bolnice na čelu sa direktorom dr Nebojšom Dimitrijevićem.

Zamenica gradonačelnika dr Jasmina Ranđelović pozdravila je skup, čestitala pedesetogodišnjicu postojanja.

„Patologija, takozvani most između nauke i medicine, je grana koju odlikuje pručavanje promena u organima, tkivima i ćelijama koje nastaju kao posledice bolesti. Patolozi nemaju svoje pacijente, ali sprovode laboratorijske testove pacijenata svojih kolega i veoma doprinose uspostavljanju dijagnoze i daljeg toka lečenja. Vas, drage kolege odlikuje preciznost, strpljenje, emocionalna stabilnost i vaš rad je neprocenjiv za funkcionisanje jedne zdravstvene ustanove. Rad patološke Službe prati rad čitave leskovačke bolnice, jedne od najboljih zdravstvenih ustanova u zemlji i regionu. Trenutno je u toku rekonstrukcija ove ustanove vredna 21 milion evra koja će obuhvatiti i rekonstrukciju prostorija Službe za patologiju, nakon čega će one postati uslovnije i bolje za rad.“

Načelnik Službe za patologiju dr Goran Stojanović govorio je o počecima rada ove Službe i dodao da obave 40-50 hiljada biopsija godišnje i 15-20 hiljada citoloških preparatai da je ova patologija jedna od uspešnijih što se tiče opštih bolnica u Srbiji.

Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prof. dr Sanja Radović-Škodrić, takođe patolog, pohvalila je rad leskovačke Opšte bolnice i njene Službe za patološko-anatomsku dijagnostiku i govorila o činjenici da će država više novca ulagati u obu oblast medicine.

Pogledaj takodje

DZ Lebane apeluje na svoje korisnike da ne dolaze za mesečnu terapiju već da telefonski kontaktiraju ustanovu

Dom zdravlja Lebane apeluje na svoje korisnike usluga da, zbog nestabilne epidemiološke situacije , bez …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *