hotel bell

Leskovačka Gimnazija obeležila 144. godine postojanja i rada

Jedna od najstarijih škola u Srbiji, Gimnazija Leskovac, obeležila je danas svečanom akademjom 144. godine postojanja i rada.

Stara dama u centru grada, izvela je mnoge generacije a u savremenim uslovima koje ova institucija nudi, još mnoge će kroz nju proći. O školi je govorila direktorka Dragana Cvetanović.

“Tokom vremena naša škola odolevala je brojnim izazovima, prilagođavala se reformama i zadržala lični pečat po kome je prepoznatljiva, a to su duša i tradicija duga skoro vek i po. Ponosni smo na svoje učenike i nastavnike koji iz godine u godinu postižu izuzetne rezultate. Gimnazija je oduvek bila srce grada i mesto na kojem su ponikli vrsni znalci, pregaoci, lekari, profesori, naučni radnici, akademici kao i sportisti koji dobar glas o našoj školi pronose širom zemlje, ali i van nje. Znanje je moć, uvek je u modi i naš prozor u svet. Dobitnici smo Sretenjskog ordena drugog reda za izuzetne zasluge u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji i najviših priznanja grada Leskovca – kazala je direktorka Cvetanović.

U ime grada Leskovca prisutne je pozdravila zamenica gradonačelnika Leskovca, Lidija Dimitrijević.

“Gimnazija Leskovac je škola sa dugom istorijom i tradicijom. Osnovana 1879. godine ova obrazovna ustanova već 144 godine posvećena je učenicima i unapređenju obrazovanja u Leskovcu. Prateći savremene tokove nastave, Gimnazija svojim učenicima pruža sveobuhvatno obrazovanje i stvara odličnu osnovu za dalje školovanje. Kvalitetan i posvećen rad daje odlične rezultate, zato učenici ove škole ostvaruju uspeh na brojnim takmičenjima i svake školske godine Gimnazija iznedri veliki broj nosilaca Vukove diplome – kazala je Dimitijevićeva.

Današnji dan i jubilej bio je posvećen Milošu Crnjanskom, i njegovom bogatom stvaralaštvu.

Check Also

Priprema se isplata za srednjoškolce: 809 učenika iz Vlasotinca dobija jednokratnu pomoć od 10.000 dinara

Privremeni organ opštine Vlasotince doneo je odluku o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola …

Оставите одговор