Home / DRUŠTVO / Leskovac traži saglasnost od Vlade da upravlja rekonstrukcijom bolnice: Cilj je efikasnost i efektivnost ovog, 4,5 milijarde, vrednog posla
hotel bell

Leskovac traži saglasnost od Vlade da upravlja rekonstrukcijom bolnice: Cilj je efikasnost i efektivnost ovog, 4,5 milijarde, vrednog posla

Ova odluka, kako je rekao gradonačelnik Goran Cvetanović, uvešće nas u jedan od najvećih i najzahtevnijih projekata u novijoj istoriji grada Leskovca

Pomenuta saglasnost podrazumeva davanje gradu Leskovcu odobrenje da vrši investitorska prava, da organizuje i obavlja stručne poslove na rekonstrukciji, dogradnji i izgradnji objekata u kompleksu Opšte bolnice.

– Uprkos brojnim preprekama, kritikama i osporavanjima, ostali smo istrajni i izborili se da ova zdravstvena ustanova, nakon prve faze, prođe kroz kompletnu rekonstrukciju za koju će Kancelarija za javna ulaganja da izdvoji 4,5 milijarde dinara. Značaj ovog projekta je još veći, ako se zna da Leskovačkoj bolnici gravitira 250 hiljada stanovnika Jablaničkog, dela Pčinjskog okruga i Kosovskog pomoravlja. Ponosan sam što sam deo velikog tima, koji će učiniti sve da ona postane najsavremenija i najopremljenija ustanova u regionu.

Građevinski radobi obuhvataju rekonstrukciju centralne Sterilizacije, hirurških sala, Porodilišta, prostorija poluintenzivne i intenzivne nege, kompletnu adaptaciju svih službi i svih bolesničkih soba.

– Uz to, na modernu medicinsku opremu biće potrošena milijarda dinara. Moram da kažem da je stručna služba Grada, intenzivno učestvovala u pripremi i izdvajanju novca iz budžeta. Do sada je, za nadzor i izradu projektno-tehničke dokumentacije, opredeljeno 100 miliona dinara. Već je potpisan ugovor sa nosiocem grupe izvođača radova, novosadskim Gat-om, koji se, na izgradnji stadiona, pokazao kao pouzdan, kvalitetan i ozbiljan partner.

Nakon šro je Gradsko veće jednoglasno prihvatilo predlog, Cvetanović je zahtev za dobijanje saglasnosti tokom zasedanja potpisao i on je odmah upućen Vladi Srbije, uz nadu da će se naći na dnevnom redu sledeće sednice. Ako bude tako, već krajem septembra, radovi na rekonstrukciji Opšte bolnice, mogli bi da počnu, čulo se danas.

Check Also

Slike dana: Svi putevi vode preko Leskovca

Objektivom našeg vernog čitaoca nastale su ove prelepe fotografije, šestog oktobarskog dana. Kažu da svi …

Оставите одговор