Leskovac obeležava Svetski dan šuma i Sat za našu planetu

Grad Leskovac, preko Odeljenja za zaštitu životne sredine, planira niz aktivnosti kako bi podigao svest o značaju očuvanja prirode.

U četvrtak, 21. marta 2024. godine, s početkom u 10 časova, obeležava se ”Svetski dan šuma” u parku ”9 Jugovića”. Tom prilikom, biće zasađene sadnice četinara, dok će oko stotinak sadnica Crnog bora (donacija ”Srbija Šuma”) biti podeljene prisutnim školama. U akciju će se uključiti i ”Visoka tehnološko-umetnička strukovna škola Leskovac”, koja će deliti promotivne materijale kao deo projekta finansiranog iz Fonda za zaštitu životne sredine.

U subotu, 23. marta 2024. godine, s početkom u 20:30 časova, biće održan ”Sat za našu planetu” u Glavnom gradskom parku, gde će biti podeljeno još 100 sadnica Crnog bora.

Nedelja, 24. marta 2024. godine, rezervisana je za šetnju ”stazom zdravlja” u saradnji sa planinarskim društvom Dubočica. Šetnja će započeti u 10 časova u parku ”9 Jugovića”, uz pratnju planinarskog vodiča.

Osim predstavnika ”Srbija Šuma” i Javnog preduzeća ”Direkcija za urbanizam i izgradnju”, u ove akcije uključiće se i škole: OŠ ”Vozd Karađorđe”, OŠ ”Petar Tasić”, OŠ ”Trajko Stamenković”, Hemijsko-tehnološka škola ”Božidar Kukar”, ”Visoka tehnološko-umetnička strukovna škola” i predškolska grupa dece iz vrtića ”Vukica Mitrović”.

Check Also

Benzin skuplji za dva dinara

U narednih sedam dana, od danas, 12. aprila, do 19. aprila, očekuje se povećanje cena …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *