Početna / DOGAĐAJI / LESKOVAC NA TURISTIČKOJ MAPI REGIONA – Turistička organizacija predstavila planove za 2020. godinu

LESKOVAC NA TURISTIČKOJ MAPI REGIONA – Turistička organizacija predstavila planove za 2020. godinu

U Turističkoj organizaciji Grada Leskovca, danas su predstavljene aktivnosti koje će ova ustanova relizovati u toku godine i promovisana je revija „Turizam 2020“, na čijim stranicama se nalazi i grad Leskovac.

„Grad Leskovac i turistička organizacija vredno rade kako bi se turistički potencijali našeg kraja maksimalno iskoristili. Protekla nedelja bila je u znaku 42. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu na kojem je grad Leskovac i ove godine uzeo učešće i svojom ponudom privukao pažnju brojnih posetilaca. U sklopu ove značajne manifestacije je predstavljeno i 14 izdanje časopisa „Turizam 2020“ koji predstavlja najatraktivnije svetske destinacije a može se naći u rukama putnika u avionima Air Serbia. Na naše veliko zadovoljstvo pored tekstova o Parizu, Pekingu, Pamuk Kalama u ovom izdanju izašao je tekst o petnaestom Leskovačkom karnevalu. Ovo nije prvi put da ovaj magazin piše o Leskovcu. Prošle godine je u njemu predstavljeno autentično leskovačko selo Lokošnica, kao jedna od bisera ruralnog turizma. Grad Leskovac u saradnji sa TOL-om neumorno radi na promociji turizma našeg kraja – kazao je u ime grada Leskovca gradski većnik Vladimir Petković.

Direktor Turističke organizacije grada Leskovca, Nebojša Kocić, iskoristio je ovu priliku da predstavi aktivnosti koje će ova institucija realizovati u narednom periodu.

„Pored učešća na sajmovima turizma u Beogradu i Sofiji, sa ponosom mogu da najavim jubilarni 15. „Karneval Leskovac“ koji nam donosi novine što se tiče programa. Što se tiče „Nacionalne revije“ kao što smo rekli nama je drago da se nađemo u njemu jer je veoma čitan. Turistička organizacija će se truditi da i dalje ima saradnju sa svim organizacijama u kulturi da se nađemo svuda i na svakom mestu. Ono što mi je posebno zadovoljstvo kao što ste imali prilike da čujete juče je povratak turističkog vozića u naš grad a koji je deo projekta koji je rađen sa gradom Elin Pelin iz Bugarske i Centrom za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Deo koji smo mi tražili u tom projektu je bio taj turistički voz i još 20 drvenih štandova koje smo dobili i koje ćemo izraditi za ovogodišnju Roštiljijadu – kazao je direktor TOL-a Nebojša Kocić.

Načelnik odeljenja za privedu i poljoprivredu Gradske uprave grada Leskovca Boban Sokolović, kazao je ovom prilikom da je u planu izrada programa razvoja turizma sa akcionim planom za period 2020 – 2025.

“ Mi smo svesni toga da je Leskovac turistička destinacija koja razvija taj manifestacioni turizam, ali on takođe ima potencijala za nešto što je mnogo više. Ovaj dokument je u izradi i biće predstavljen aprila meseca.“

I.D.

Pogledaj takodje

Čišćenje i dezinfekcija hale „Plavi paviljon“ u kojoj će biti distributnivni centar za pakete

Na osnovu Odluke Gradskog veća sa 130. sednice na kojoj je usvojeno da će svim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *