Leskovac je naprivlačniji mali grad za ulaganje u Evropi – tvrdi ugledni britanski “Fajnenšal tajms”

Ugledni britanski poslovni magazin “Fajnenšal tajms” (Financial Times) u svom specijalizovanom izdanju liste “Evropski gradovi i regioni budućnosti” za 2024. godine rangirao je Leskovac na prvo mesto kao najprivlačniji mali grad za investiranje u Evropi.

Reč je o listi koja rangira najbolje investicione lokacije u Evropi, a Srbija se istakla sa nekoliko gradova i regiona koji su se našli među najboljim lokacijama za investiranje. Tako se i ove godine Beograd našao u vrhu u svojoj kategoriji, a Leskovac je pobednik u kategoriji manjih gradova -piše Tanjug.

Leskovac je u kategoriji mikrogradova kada je reč o efikasnosti troškova zauzeo čak prvo mesto. Kako je navodi FT, Leskovac se ističe kao najpovoljniji mikro evropski grad budućnosti po efikasnosti troškova, što ga čini izuzetno atraktivnim za investitore koji traže ekonomično poslovanje.

Leskovac je poznat po tekstilnoj industriji jer ima razvijenu infrastrukturu u toj oblasti, što privlači investitore iz ove industrije. Očekuje se da će Leskovac uz razvijanje infrastrukture i dodatna ulaganja privući još investitora.

“Fajnenšal tajms” navodi da grad ima tradiciju u proizvodnji i da ima obučenu i kvalifikovanu radnu snagu spremnu za zapošljavanje.

Leskovac se nalazi u južnom delu Srbije i ima dobre saobraćajne veze sa ostalim delovima zemlje i regiona, što olakšava distribuciju proizvoda i pristup tržištima, a najveći investitori koji posluju u tom gradu su Yura, Delphi/Aptiv Contract Services, Fush, Falke i RIM Group.

Izvor: Tanjug

Check Also

Istraživanje otkriva da snažni motori čine automobile podložnije nesrećama

Novim vozačima obično se savetuje da kupe jeftin automobil sa malim motorom kako bi stekli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *