Početna / Opštine / Aleksinac / Leskovac domaćin Regionalnog takmičenja srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama u sredu 16. oktobra
Dionis Restoran Leskovac

Leskovac domaćin Regionalnog takmičenja srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama u sredu 16. oktobra

U organizacija Dostignuća mladih u Srbiji , u sredu 16. oktobra održaće se takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama – Poslovni izazov koje će biti održano , u restoranu „Groš“.

Takmičenje će okupiti 130 učenika iz 29 srednjih škola iz jugoistočne Srbije, i to: Aleksinca, Babušnice, Bojnika, Bujanovca, Leskovca, Medveđe, Niša, Pirota, Prokuplja, Svrljiga, Vladičinog Hana, Vlasotinca, Vranja i Žitorađe, kojima će biti postavljen „izazov” odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem. Uz pomoć biznis mentora, timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koje će na kraju dana predstaviti članovima žirija i publici. Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće sebi mesto u Nacionalnom finalu u februaru 2020. godine u Beogradu, a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana (april 2020. godine u Zagrebu) zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

“Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. U toku školske godine na šest regionalnih Poslovnih izazova (u Čačku, Leskovcu, Zaječaru, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 600 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetničkog obrazovanja i finansijske pismenosti.

Takmičenje finansira UniCredit banka, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Univerzitet Metropolitan. 

Program:              sreda, 16. oktobar 


10.15 – 10.30        Zvanično otvaranje takmičenja i objavljivanje “izazova”
10.30 – 15.30        Rad učeničkih timova
15.30 – 18.30        Prezentacije učeničkih timova

18.30 – 19.00        Koktel za učesnike, goste i predstavnike medija
19.00 – 19.15        Proglašenje pobednika i dodela nagrada

Mesto:                  Restoran Groš (Svetozara Miletića bb, Leskovac)

Pogledaj takodje

U Kliničkom centru Niš i Covid bolnicama u Leskovcu, Vranju i Surdulici 697 ljudi, Korona potvrđena kod 307

Uprava Kliničkog centra Niš objavila je podatke o stanju sa oboljevanjem Korona virusom na odručju …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *