hotel bell

Leskovac domaćin najprestižnijeg karnevalskog skupa

Leskovac je ovogodišnji domaćin najprestižnijeg karnevalskog skupa koji okuplja delegacije karnevalskih gradova iz celog sveta kako bi razmenili iskustva, ideje i tradicije i zajednički promovisali karnevalsku kulturu.

“Izuzetno smo ponosni što smo domaćini ovakvog skupa, i što će Leskovac biti upisan u istoriji kao grad u kome je održana kovencija sa preko 100 učesnika iz čitavog sveta. U porodici karnevalskih gradova Leskovac je ušao pre skoro dve decenije i ponosni smo što je naš karneval dragulj u kruni karnevalskih festivala u Srbiji i šire. Karneval zauzima značajno mesto u turističkoj ponudi našeg grada i ima važnu ulogu u promociji leskovačkog kraja. Vredno i požrtvovano smo radili da budemo centar održavanja 43. konvencije i čast nam je što su nadležni odlučili u korist Leskovca u odnosu na Kolumbiju koja nam je bila konkurent – kazao je gradonačelnik Leskovca i predsednik Federacije karnevalskih gradova Srbije, Goran Cvetanović.

U sklopu svečanog otvaranja večeras su ulicama našeg grada prodefilovali učesnici iz preko deset zemalja sa više od 100 predstavnika.Upriličena je i ceremonija otkrivanja spomen ploče kao i vatromet.

Ovaj događaj je upotpunio i nastup karnevalskih grupa.

Svoj doživljaj karnevala kao i učestvovanje na istom u prethodnih šest godina sa čitaocima Dnevnika juga podelio je Holanđanin Iron Dirts, koji je ovom prilikom poručio “Život je suviše kratak, budite srećni”.

Check Also

Zaprašivanje komaraca odloženo zbog lošeg vremena

Najavljen početak borbe protiv komaraca odložen je zbog nepovoljnih vremenskih uslova za ovakvu vrstu posla. …

Оставите одговор