hotel bell

Leskovac domaćin bronzanim rukometnim reprezentativcima Srbije, koji ovde započinju pripreme za prvenstvo sveta

Tim povodom je u Leskovac stigla i predsednica Nacionalnog saveza, Milena Delić, pa je za nju, mlade rukometaše i stručni štab, u Svečanoj sali grada, danas priređen prijem

Juniorski reprezentativci Srbije u rukometni Leskovac stigli su pre nekoliko dana, kako bi ovde obavili prvu fazu priprema pred važna takmičenja koja ih očekuju:

– Moram obraćanje da počnem osvrtom na sjajnu pobedu seniorske rukometne selekcije, ostvarene bukvalno u poslednjoj sekundi i to protiv favorizovane Norveške. To je i za momke, ali i za čitav narod velika radost, što najbolje znamo mi koji se skoro čitavog života dajemo za rukomet. Zahvaljujući aktuelnom rukovodstvu Saveza, na čelu sa predsednicom Milenom Delić, osim kvaliteta, u srpski rukomet ušla je i estetika, pa evo vidide i na juniorima, koliko su lepo i moderno opremljeni. Bronza sa Evropskog prvenstva, na koju smo veoma ponosni, je prva medalja mlađih rukometnih kategorija u istoriji Srbije. Nadam se da ćemo uspeh ponoviti i na predstojećem svetskom šampionatu, rekao je selektor Đorđe Teodorović.

Poseban deo obraćanja, posvetio je iznošenjem utisaka o Leskovcu, u kome od pre nekoliko meseci živi i obavlja posao šefa stručnog štaba ”Dubočice”:

– Dugo sam bio u Evropi, a kad sam se vratio dočekala me posebna toplina, naročito izražena ovde na jugu. Sećam se ”Dubočice” iz vremena SFRJ i ovoliko mi je srce kada vidim da ponovo proživljava dane slave. Zaista ne bi moglo bez te južnjačke topline i podrške grada. To nije nikakva fraza, jer klub i ja to svakodnevno osećamo. Zato nije čudna odluka da pripreme juniorske selekcije započnemo baš ovde. Imamo izvanredne uslove za rad, a sutra ćemo prijateljski odmeriti snage sa ”vukovima”, pa upućujem poziv publici da u podne bude u Hali ”Partizan”.

Zahvalivši se lokalnoj samoupravi koja pruža punu podršku sportu, a posebno rukometu, predsednica Nacionalnog saveza, Milena Delić, nije skrivala zadovoljstvo što je ponovo u gradu gde se oseća kao kod kuće:

– Zahvaljujem i upravi ”Dubočice”, koji je sada izuzetno stabilan klub. Želim mu da u budućnosti sebi postavlja još veće ciljeve, pa da se u Leskovcu igraju i međunarodne utakmice, jer ova sredina i publika to zaslužuju. Naša juniorska selekcija ovde obavlja prvu fazu priprema za svetski šampionat, a od ovog tima, koji je budućnost srpskog rukometa, očekujemo dobre rezutate na predstojećem Mundijalu.

Gradonačelnik Cvetanović je ponovio da lokalna samouprava izdvaja značajna sredstva za sport, a jedan od najvećih budžeta ima upravo Rukometni klub ”Dubočica”- 22,7 miliona.

– Veliko mi je zadovoljstvo da ovde pozdravim predstavnike Rukometnog saveza Srbije, ali i juniorske selekcije, na čelu sa selektorom Đorđem Teodorovićem i stručnim štabom. Veliku ste nam radost pričinili osvajanjem bronze u Portugaliji, ali ne zamerite, posebno želim da istaknem da su doprinos osvajanju medalje dali naši Leskovčani, Uroš Simić i Dušan Denić. Oni su ponos našeg grada. Želim im da, na predstojećem svetskom prvenstvu ponove letošnji uspeh i da navijače pozdrave sačuvenog balkona u Beogradu, jer to zaslužuju.

Pre nego što će mu uručiti rukometnu loptu sa potpisima reprezentativaca, Uroš Simić je zahvalio Cvetanoviću, njegovim saradnicima i svim rukometnim radnicima na odličnim uslovima za treninge, dodajući kako je atmosfera u ekipi odlična, a motivacija i glad za još jednom medaljom, na visokom nivou.

Check Also

Izložba slika leskovačke umetnice Ane Mikarić u Boliviji

Minulog vikenda u Plurinational Culture Center (Centro de la Cultura Plurinacional Santa Cruz) u Santa …

Оставите одговор