Home / EKONOMIJA / LEPOTA JE U VEŠTINI I ZNANJU: Cilj projekta ekonomsko osnaživanje žena
hotel bell

LEPOTA JE U VEŠTINI I ZNANJU: Cilj projekta ekonomsko osnaživanje žena

Projekat „Lepota je u veštini i znanju“ finansira se u okviru Javnog poziva Podrške jedinicama lokalne samouprave u osnaživanju mehanizama za rodnu ravnopravnost UNOPS-SWISS PRO.

Sredstva u iznosu od 3.300,00 američkih dolara obezbeđene su preko projekta za održavanje stručnih obuka za frizera, šminkera i manikira, dok je lokalna samouprava opštine Medveđa uzela učešće i podržala projekat sa iznosom od 680 USD.

U Skupštinskoj sali opštine Medveđa podeljeni su Ugovori i za preostale dve obuke, za frizera i manikira, koje treba da počnu u toku nedelje. Prva od obuka, za šminkera, uspešno je završena prošle nedelje, a polaznice su izuzetno zadovoljne stečenim znanjem koje će svakako iskoristiti i eventualno započeti sopstveni posao. Nakon završetka svih obuka, predviđeno je polaganja testa, kada će polaznicama biti uručeni sertifikati.

Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa je istakao da je cilj projekta povećanje nivoa svesti javnosti o značaju ravnopravnosti i poboljšanja ekonomskog položaja žena.

Check Also

Raste broj pacijenata u leskovačkoj Covid bolnici, na kiseoniku 48 osoba

Kapaciteti leskovačke Covid bolnice ubrzano se popunjavaju. U prethodna 24 časa bilo je 9 prijema …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *