Home / DRUŠTVO / Lebane: Anastasija Živković i Dimitrije Ivković proglašeni za najbolje sportiste 2021. godine
hotel bell

Lebane: Anastasija Živković i Dimitrije Ivković proglašeni za najbolje sportiste 2021. godine

foto:opština lebane

Sportski savez opštine Lebane organizovao je svečano uručenje priznanja i nagrada najboljim sportistima, kolektivima i sportskim radnicima za 2021 godinu u holu Doma kulture.

Sva priznanja i nagrade uručio je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović, koji je čestitao svim sportistima na trudu i uspehu dodavši:

„Tradicionalno svake godine nagrađujemo najbolje u sportu i izuzetno smo ponosni na njihove uspehe i to kako oni na najbolji način predstavljaju svoju opštinu. Ove godine plan je da aktiviramo što veći deo ženske populacije u sportu kroz projekat „Budi zdrava vežbaj sa nama“, kao i u „Sport je važan da bi bio zdrav i snažan“ – za decu predškolskog uzrasta. Želimo da se što više dece bavi sportom i to ostvarujemo kroz Školicu sporta. Poželeću svima još više sportskih uspeha i dobre rezultate u 2022 godini“.

Za najbolju sportsku nadu pionirku i pionira za 2021. godinu proglašeni su Tara Stanković – karate klub Radan i Filip Stanojević – bokserski klub Radan.

Najbolja sportistkinja i sportista za 2021. godinu su: Anastasija Živković – Streljačko udruženje Gatos i Dimitrije Ivković – KK Radan.

Posebna priznanja uručena su Milici Stanković – FK Mašinac, Milanu Mitroviću FK Sordiana Uzbekistan i Slaviši Stojanoviću – Šilji – za izuzetan doprinos u razvoju sporta.

Nagrade za životno delo u oblasti sporta dodeljene su Gradimiru Cvetkoviću – Ganji, Novici Stojanoviću – Kovaču (posthumno) i Gojku Veličkoviću (posthumno).

Dragan Cvetković, ispred Sportskog saveza, na svečanosti dodele nagrada rekao je da su uprkos Korona virsu ove godine zadovoljni rezultatima, ali i da se neka takmičenja nisu održala. Zahvalio se i lokalnoj samoupravi na podršci koju pruža sportistima sa teritorije opštine Lebane, kao i na saradnji koju ima sa Sportskim savezom.

Check Also

Vlasotinčani proslavili svoju slavu – Prenos moštiju Svetog oca Nikolaja

Litijom, koja je prošla ulicama Vlasotinca od porte crkve Silaska Svetog Duha na apostole do …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.