Kružna raskrsnica na lokaciji Zelene zone biće završena do kraja meseca

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice na lokaciji Zelene zone u Leskovcu trebalo bi da budu završeni krajem ovog meseca.

 

Izvode se u okviru periodičnog održavanja državnog puta prvog B reda. Investitor je preduzeće Putevi Srbije, izvođač Trejs PZP Vranje, a vrednost ugovora je 31 milion dinara. Radovi, koji se izvode na osnovu Glavnog projekta, čiji je naručilac Direkcija za urbanizam i izgradnju, podrazumevaju izgradnju saobraćajnice, postavljanje saobraćajne signalizacije i osvetljenja.

– Predviđena je izgradnja kružne raskrsnice sa novim kolovozom, sa dve priključne saobraćajnice na glavni putni pravac, koje su servisne za buduću industrijsku zonu, rekao je gradonačelnik, Goran Cvetanović.

On je dodao da je nakon posete premijera Aleksandra Vučića prošle godine, došlo do pomaka kada je reč o Zelenoj zoni.

– Najpre se krenulo sa izgradnjom ove kružne raskrsnice, što je veoma bitno u ostvarivanju našeg cilja da Zelena zona postane razvojna šansa grada, rekao je gradonačelnik. Po završetku raskrsnice, stvoriće se uslove za dolazak ozbiljnih investitora. Zemljište je u Katastru prenamenjeno iz poljoprivrednog u građevinsko sa zabeležbom, izrađena su dva elaborata o ustupanju građevinskog zemljišta prema Uredbi Vlade Srbije za nemački firmu “Develey” i arapsku “Al-Rafideen”. Takođe, javio nam se pismom o zainteresovanosti i jedan ruski investicioni fond sa kojim već pregovaramo, izjavio je Cvetanović.

Na lokaciji Zelene zone priveden je kraju postupak rušenja nelegalnih objekata, ali kako sve troškove snosi grad, uklanjanju će se pristupiti nakon potpisivanja konkretnih ugovora sa investitorima. Reč je o još 9 nelegalno izgrađenih kuća na tom potezu, od kojih je većina već urušeno i sklono padu.

Direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju, Milenko Milenković istakao je da Leskovac, zahvaljujući gradonačelniku, u poslednjih godinu i po dana ima mnogo bolju saradnju sa preduzećm “Putevi Srbije” . Od 2009-te nismo imali ni jednu ozbiljniju investiciju u oblasti putne infrastrukture koja je pod njihovom ingerencijom. Sada, mi, kroz izradu dokumentacije i učešće u projektima, pokrećemo “Puteve Srbije” da ulažu u puteve koji su u njihovoj nadležnosti i imamo investicije vredne 70 miliona dinara. Kandidujemo i dalje i radimo na realizaciji zajedničkih projekata, kao što je izgradnja Bulevara Nikole Pašića i ulice Sime Pogačarevića, koje su ocenjene kao prioritetne, dodao je Milenković.

A. Jovanović

Check Also

“Vukovci” – maturanti leskovačkih srednjih škola otputovali na nagradnu ekskurziju u organizaciji grada Leskovca

“Vukovci” – maturanti leskovačkih srednjih škola otputovali su jutros na tradicionalnu ekskurziju koju u okviru …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *