Početna / DRUŠTVO / Krizni štab Medveđe kupuje agregate i traži angažovanje dodatnih 10 ekipa Elektrodistribucije
hotel bell

Krizni štab Medveđe kupuje agregate i traži angažovanje dodatnih 10 ekipa Elektrodistribucije

Štab za vanredne situacije Medveđe je na sastanku razmotrio situaciju u Medveđi i doneo nekoliko odluka.

Krizni štab Medveđe kojim je predsedavao Nebojša Arsić doneo je odluku o nabavci 5 agregata snage 2,8kw vrednosti do 200.000 dinara kao i nabavku agregata snage 1kw takođe u vrednosti od 200.000 dinara.

Štab je doneo odluku o hitnoj nabavci koncentratora za potrebe Doma zdravlja u Medveđi u vrednosti od 300.000 dinara kao i o zaključenju ugovora o angažovanju dodatne mehanizacije.

Štab za vanredne situacije opštine Medveđa takođe je doneo zaključak o izdvajanju 200.000 dinara za nabavku opreme za saniranje štete koju su nanele poplave.

Na sastanku je usvojen zaključak koji je upućen Elektroprivredi Srbije, Ministarstvu rudarstva i energetike i Odeljenju za vanredne situacije u Leskovcu kojim se traži angažovanje dodatnih 10 ekipa elektrodistribucije jer postojeći broj nije dovoljan da bi se rešili problemi na elektro mreži koji su nastali kao posledica obilnih padavina, bujica i klizišta.

Štab za vanredne situacije usvojio je i zaključak kojim je zatraženo od Sektora za vanredne situacije – odeljenja u Leskovcu pomoć u vidu 10 agregata i 30 tona nafte u cilju otklanja posledica nastalih usled vremenskih nepogoda.

Čelnici Opštine Medveđa usvojili su i Zaključak o hitnoj nabavci 1.000 paketa sa osnovnim životnim namirnicama za pomoć ugroženom stanovništvu opštine Medveđa za šta će iz budžetske rezerve biti izdvojeno dodatnih 1.200.000 dinara.

Pogledaj takodje

Do sada u Leskovcu dato više od 25.000 vakcina, evo i kompletnih podataka o tome za koje su se vakcine Leskovčani opredelili

Na teritoriji Grada Leskovca ukupno je do sada dato 25.188 vakcina što govori o spremnosti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *