Početna / DRUŠTVO / Krava Berta ponela titulu apsolutne šampionke

Krava Berta ponela titulu apsolutne šampionke

U selu Dobrotin danas je otvorena prva regionalna izložba priplodnih grla pod nazivom „Goran-Vet“ 2018., nakon dugi niz godina. Poslednja izložba ovog tipa bila je održana 2012. godine. Izložba predstavlja krunu dobre volje prisutnih odgajivača i organizatora ovog skupa. Udruženje odgajivača goveda simentalske rase „Goran-Vet“ pripremilo je ovu izložbu u želji da obnove nekadašnju tradiciju.

Na izložbi je učestvovalo oko 50 grla, koja su bila grupisana u 3 kategorije: junice, prvotelke i krave muzare. Grla je ocenjivala komisija, gde je na kraju izložbe izabrana pobednica-šampionka sa njenim pratiljama.

Titulu apsolutne šampionke ponela je krava Berta, vlasnika Zorana Ivkovića iz sela Togočevce, koji je kod kuće poneo i niz drugih nagrada. Inače, Zoran važi za jednog od najboljih stočara u Jablaničkom okrugu, a i šire.

Osnovni cilj ove manifestacije jeste podsticaj razvoja i unapređenja stočarstva u leskovačkom kraju, ali i želja organizatora za očuvanje i unapređenje ruralnih sredina. Poljoprivreda i stočarstvo predstavljaju razvojnu šansu našeg kraja i način za očuvanje leskovačkog i srpskog sela.

Ispred lokalne samouprave govorio je šef kabineta gradonačelnika, Milan Ničić, koji je i otvorio ovu manifestaciju. On je istakao da je lokalna samouprava prepoznala veliki potencijal ovog skupa i veliku mogućnost za napredovanje u budućnosti, te je podržala ovu manifestaciju sa 400 hiljada dinara.

Pogledaj takodje

TRADICIONALNA AKCIJA Foruma žena na dan socijalne pravde

Forum žena Gradskog odbora Srpske Napredne Stranke u Leskovcu, obeležio je Svetski dan socijalne pravde, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *