Korona u leskovačkim vrtićima: Cele grupe dece raspuštene u kućni karantin

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Da korona virus uzima maha i da je ekspanzija krenula i u vrtićima svedoči jučerašnji slučaj leskovačkih vrtića “1001” radost” i “Lane”, gde su cele grupe raspuštene u 14-esto dnevni kućni karantin.

Apeli vaspitača i trijažnih sestri iz vrtića nisu urodili plodom, pa su tako roditelji svoju decu dovodili i sa izraženim simptomima respiratornih infekcija, sa urednom potvrdom, prethodno netestirane što je i uzrokovalo pojavu korone u grupi.

Foto: Arhiva

“Kada trijažna sestra primeti da dete slinavi poziva roditelje da dodju po njega, u suprotnom ukoliko roditelji donesu potvrdu da je dete zdravo mi to moramo ispoštovati. Što se tiče kućnog karantina za ove grupe gde su se pojavili slučajevi korone, ta deca koja su bila dva dana pre i na dan kada je otkriven prvi slučaj u ovom slučaju od 4. do 11. oktobra po preporuci Batuta i ZZJZ Leskovac biće u karantinu u trajanju od 14 dana. Deca koja su iz te grupe a koja mesec dana nisu bila u vrtiću nesmetano mogu nastaviti svoj boravak – ističe za Dnevnik Juga, Marija Rakić zamenica direktorke PU Vukica Mitrović.

Iz gore pomenutog leskovačkog vrtića od vaspitačica smo dobili informaciju da je dvoje dece iz grupe potvrđeno pozitivno na korona virus a da za njihovo testiranje(testiranje vaspitača) još uvek čekaju odobrenje. S druge strane odlukom o karantinu javljaju se nezadovoljni roditelji.

“Sve radimo dan nam deca budu zdrava i da roditelji budu zadovoljni. Roditelji su nestrpljivi i to razumemo. Trenutno pravimo spiskove dece i roditelja koji će ih čuvati za koje će biti plaćeno odsustvo sa posla radi nege deteta. Inače vrtići nemaju iste mere kao i škole ne nose maske, ne drži se distanca a kako je korona virus uzeo maha i transmisija među njima je brža. Što se tiče ostalih mera sve se strogo poštuje, od dezo barijera do dezinfekcije, čišćenja prostora, merenja temperature deci – isitiče direktorka PU Vukica Mitrović, Olivera Tošić.

Check Also

Grad isplatio subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima

Danas je iz budžeta grada iplaćena suma od 9.106.628 dinara za boravak dece u privatnim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *