Kontinuirana revitalizacija gradskih saobraćajnica u Leskovcu


Na starom putu Leskovac – Grdelica, danas je održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati radova na obnovi dela opštinskih puteva i gradskih saobraćajnica unutar grada Leskovca.

Grad Leskovac je investitor ovih radova, čija ukupna vrednost iznosi 28,4 miliona dinara. Na konferenciji se obratila Narodna poslanica Sanja Milošević, koja je iznela informacije o završenim radovima na različitim deonicama puteva.

“Završeni su radovi na delu Porečke ulice, uređenju trotoara u Bore Stankovića ulici, obnovi dela kolovoza u Rajnom Polju, na putevima Draškovac – Pukovac, Draškovac – Šarlince, Bogojevce – Zlokućane (deo ka Zlokućanu), deonici ka Lokošnici, deonici puta od Vučja do hidroelektrane, na putu od Bunuškog Čifluka prema Žabljani. Trenutno su u toku radovi na putu Leskovac – Grdelica, a pripreme su završene za radove u ulici Milana Momčilovića, koji će biti izvedeni u narednoj sedmici – kazala je Miloševićeva.

Novica Nikolić, direktor Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja, istakao je da je cilj rekonstrukcija kratkih deonica koje su tokom vremena pretrpele brojna oštećenja.

“Radovi se izvode u skladu sa Zakonom o putevima. Naš cilj je da rekonstruišemo kratke deonice opštinskih puteva i gradskih saobraćajnica. To su deonice koje često zahtevaju krpljenje udarnih rupa, sa deformacijama i udubljenjima. Tokom godine planiramo još jednu fazu realizacije ugovora, koja je finansirana sa oko 20 miliona dinara iz gradskog budžeta. Projektno tehničku dokumentaciju imamo spremnu za određene opštinske puteve i vrednost tih radova, koju smo procenili kroz projekte, iznosi oko 170 miliona dinara. Naš plan je da apliciramo kod nadležnog Ministarstva kako bismo obezbedili sredstva za rekonstrukciju puteva na teritoriji grada – kazao je Nikolić.

Check Also

Dom kulture Brestovac: Imena nagrađenih na pesničkom konkursu “Moravske elegije” – Branku Miljkoviću u čast

Na dvadesetom, jubilarnom, pesničkom konkursu za učenike osnovnih škola, ,, Moravske elegije”- Branku Miljkoviću u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *