hotel bell

Koncertom Vladimira Miloševića i Dimitrija Prokofjeva otvoren 11. LEDAMUS

U Svečanoj sali Grada Leskovca večeras je koncertom pijaniste Vladimira Miloševića i čeliste Dimitrija Prokofjeva otvoren 11. LEDAMUS.

Leskovačke dane muzike svečano je otvorila dr Jasmina Ranđelović, zamenica gradonačelnika Leskovca.

-Muzička škola „Stanislav Binički“ nas svojim koncertima i nastupima velikih umetnika iz zemlje i inostranstva vodi putem uživanja u muzici. Кulturi Leskovca doprinosi i divnim festivalom „Ledamus“. Ovaj ozbiljni i prestižni festival umetničke muzike već 11 godina predstavlja nam najbolje iz muzičkog života našeg grada i drugih sredina. Ove godine, posebnu draž daće mu Nemanja Radulović, veliki umetnik i veliki čovek koji nas predstavlja najbolje gde god se u svetu pojavi. Svetskog dana muzike, poslednje festivalske večeri – 21. juna, Leskovac će biti centar sveta, centar kulture i svi zajedno ćemo uživati u nastupu planetarno poznatog virtuoza rekla je dr Jasmina Ranđelović, zamenica gradonačelnica Leskovca.

O značaju ovog prestižnog festivala i važnog kulturnog događaja govorila je Biljana Miljković, direktorica Muzičke škole „Stanislav Binički“.

-Muzička škola od svog osnivanja nije samo institucija obrazovanja, već i kulture i umetnosti. Od 2009. godine organizuje LEDAMUS koji je postao prestižan festival umetničke muzike u našoj zemlji i regionu. Ujedno je i brend našeg grada. Moram da kažem da smo jedina škola u Srbiji koja organizuje ovako veliku manifestaciju i okuplja umetnike iz našeg grada, zemlje, okruženja, kao i svetski poznate umetnike – naglasila je Biljana Miljković.

Ona je najavila večerašnji koncert Miloševića i Prokofjeva i istakla da je ovo njihov prvi zajednički nastup u Srbiji.

Check Also

Premrežena Zelena zona: Još jedna saobraćajnica u službi postojećih i novih fabrika

Nova ulica je dugačka 265 metara, vodi duž pruge i ulaza u “Aptiv“, i za …

Оставите одговор