Početna / DOGAĐAJI / Koncertom hora „Collegium Musicum“ počeo 7. STRINGS

Koncertom hora „Collegium Musicum“ počeo 7. STRINGS

U leskovačkom Narodnom pozorištu, sinoć je otvoren 7. Međunarodni festival i letnja škola muzike Strings.

Festival je otvoren koncertom Akademskog ženskog hora „Kolegijum muzikum“, koji je prvi put nastupio u Leskovcu i oduševio sve prisutne.

U ime organizatora festivala, Leskovačkog kulturnog centra, obratila se Sanja Conić, direktor ove institucije.

„Strings je danas postao prestižni festival koji se prepoznaje na mapi važnih srpskih festivala.Ovom prilikom želela bih da kažem ono što se često čuje u javnosti. Leskovački kulturni centar često organizuje kvalitetne programe i manifestacije zahvaljujući podršci lokalne samouprave i gradonačelnika dr Gorana Cvetanovića lično. Leskovački kulturni centar od drugih institucija razlikuje činjenica da ima energiju, viziju i tim koji zajednički radi na realizaciji svih planova, zato imamo i podršku Ministarstva kulture i informisanja, koje je nas rad ove godine podržalo sa 5 miliona dinara.“

Strings je otvorio pomoćnik gradonačelnika Leskovca, Milan Stojković, i istakao da ovaj festival iz godine u godinu raste, kao i da ima punu podršku lokalne samouprave i Ministarstva kulture.

„Do 27. jula, kada se festival završava očekujemo učešće 11 predavača i preko 80 polaznika iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine. Kada u obzir uzmemo podatak da je u prvoj godini održavanja Stringsa školu pohađalo 12 učenika sa tek nekolicinom predavača, dovoljno je da shvatimo koliko je uspešno rastao. U narednim danima Leskovac će biti ispunjen zvucima violina, violončela, kontrabasa, gitara… Ponosni smo što se možemo pohvaliti činjenicom da je naš grad jedan od centara kulture u Srbiji. Ponosni smo što manifestacije poput Stringsa okupe veliki broj naših sugrađana i što oni sa njih odlaze ozarenih lica sa muzikom u srcu. Čestitam direktorki Conić i Leskovačkom kulturnom centru što godinama uspešno organizuje ovaj festival. Grad Leskovac i Ministarstvo kulture i informisanja su i ove godine pokrovitelji Stringsa da bismo zajedničkim snagama stvorili optimalne uslove za vežbanje i napredovanje mladih instrumentalista“ – rekao je Stojković.

Pogledaj takodje

U Leskovcu 1 novooboleli – zbog lične neodgovornosti 70 ljudi u samoizolaciji

Na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, izneo je epidemiološke podatke za današnji …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *