Home / DRUŠTVO / Koncertom grupe Libero završena treća nedelja Leta u Vlasotincu
hotel bell

Koncertom grupe Libero završena treća nedelja Leta u Vlasotincu

Kulturni centar je u okviru Leta u Vlasotincu 21. jula u dvorištu ove ustanove priredio koncert vokalne grupe Libero.

Pored duhovne muzike ovaj muzički sastav iz Leskovca predstavio se tradicionalnom muzikom i pop obradama. Sedmorica mladih, sedmorica sjajnih izvođača su pored duhovnih pesama sa publikom podelili nezaboravne pesme: „Rum dum dum“, „Pošla moma na voda“, „Kad sam bio mlađan lovac ja“, „Ti si mi u krvi“, „Dobro jutro tugo“, „Vilo moja“ i izuzetan splet srpskih pesama među kojima su bile „U tem Somboru“, „Ružo moja crvena“, Magla padnala“, „Lepe li su nano Gružanke devojke“, „Igrale se delije“ „Zvona moga grada“.


Izuzetan repertoar, izuzetno izvođenje i izuzetno muzičko veče u predivnom ambijentu dvorišta Kulturnog centra obeležilo je velikim slovima treću nedelju Leta u Vlasotincu.
Vokalna grupa Libero formirana je 2010. godine sa ciljem očuvanja, negovanja i unapređenja višeglasnog pevanja u „a cappella” muškom sastavu. Reportoar ove grupe zasnovan je na srpskoj duhovnoj i narodnoj muzičkoj baštini i dopunjen istaknutim delima evropske i svetske muzičke literature. Pored duhovne i svetovne muzike koju grupa ima na repertoaru, neguje i obrade pop, džez i evergrin standarde.

Po rečima umetničkog rukovodioca Miroljuba Cvetkovića, cilj umetničkog rada vokalne grupe Libero je promocija i afirmacija kamernih vokalnih sastava, očuvanje muzičke baštine grada Leskovca sa posebnim osvrtom na tradicionalnu muziku čitavog kraja i njen uticaj na kasnije nastale muzičke žanrove. Ova grupa je do sada održala preko sto javnih nastupa i više od deset celovečernjih koncerata u Srbiji i inostranstvu.

 

Izvor:kcvlasotince/vlasina

Check Also

U petak bez struje 9 ulica u Leskovcu

I u petak će ekipe leskovačke Elektrodistribucije obavljati radove na reviziji Travostanica. „Obaveštavaju se korisnici …

Оставите одговор