hotel bell

Kompanija YURA donirala Domu zdravlja u Leskovcu kolor dopler ultrazvuk

Na inicjjativu graadonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića YURA Korporacija je donirala danas leskovačkom Domu zdravlja kolor dopler ultrazvuk.

Ovaj uredjaj najnovije generacije vredan je 3,6 miliiona dinara i predstavlja jednu od donacija korejske kompanije koja je u više navrata donirala sredstva Opštoj bolnici i Domu zdravlja u Leskovcu.

– Kompanija “Yura” je još jednom pokazala da je usmerena ne samo na svoje poslovne rezultate, na finansijske pokazatelje, već i na sredinu u posluje. Aktivnosti ove kompanije na polju društvene odgovornosti su pre svega usmerene na zdravstvo. Ovog puta Jura je donirala Domu zdravlja kolor dopler aparat u vrednosti od 3,6 miliona dinara. Značaj ove donacije utoliko je veći ukoliko se uzme u obzir da ovde na pregled odlaze poacijenti iz čitavog Jablaničkog okruga. Na ovaj način Dom zdravlja povećava nivo kvaliteta zdravstvenih usluga koje pruža svojim pacijentima. Na drugoj strani lekari i drugo medicinsko osoblje dobiajju na korišćenje savremenu medicinsku opremu i to unapredjuje kvalitet njihovog rada – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Načelnica Službe za radiološku dijagnostiu zahvalila je kompaniji “Yura” na vrednoj donaciji.

– Danas se savremena dijagnostika ne može zamisliti bez ovakvih aparata i uz kadar koji je adekvatno obrazovan. Nadam se da ovo nije kraj naše saradnje i da ćemo nabavkom novih aparata omogućiti pacijentima još bolju zdravstevnu zaštitu uz primenu adekvatnih dijagnostičkih procedura. Mi smo do sada imali samo jedan aparat koji je radio tri puta nedeljno po tri sata. Sa novim aparatom će naš rad biti značajno unapredjen – rekla je dr Magdalena Matić, načelnica Službe za radiološku dijagnostiku Doma zdravlja Leskovac.

Prisutnima se obratio i direktor kompanije Jura.

– Kao firma koj aradi u Leskovcu veoma nam je drago što smo uspelid a doniramo ovaj aparat gradu. Prihvatili smo  poziv gradonačelnika da doniramo ovaj aparat i nadamo se da će koristiti svim gradjanima Leskovca. Imamo jednu želju, a to je da se ovaj aparat korisi što manje, odnosno da Leskovčani budu što zdraviji – kaže Čoi Nam Jin, generalni direktor kompanije “Yura”.

Check Also

LESKOVČANI U SERIJI! Fudbaleri Dubočice 10 utakmica ne znaju za poraz

Fudbaleri Dubočice igrali su danas nerešeno, bez golova 0:0 sa ekipom Novog Sada u utakmici …

Оставите одговор