Početna / DRUŠTVO / Komisija za procenu šteta do sada bila u 60 domaćinstava, danas i u kući na koju je pala stena teška 5 tona
hotel bell

Komisija za procenu šteta do sada bila u 60 domaćinstava, danas i u kući na koju je pala stena teška 5 tona

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović danas je u Grdelici obišao kuću Ljubinke Aleksić na čiju je kuću pala stena teška 5 tona i oštetila krov i potkrovlej.

Ovaj nesvakidašnji slučaj privukao je veliku pažnju medija, a danas je i Komisija za procenu šteta posetila ovo domaćinstvo kako bi bila sačinjena dokumentacija neophodna za eventualnu pomoć republike i grada.

Gradonačelnik Cvetanović je rekao da ovakvi slučajevi nisu česti i da je ovo prvi i jedini slučaj koji se do sada javio, verovatno će moći i Grad da se uključi i da konkretno donese odluku.

-S obzirom na to da je specifičan i jedinstven slučaj u pitanju, Grad Leskovac je zainteresovan da pomogne i da reši problem – naglasio je Cvetanović.

Miloš Kocić, predsednik Komisije za procenu štete od poplava na stambenim, pomoćnim i ekonomskim objektima i infrastrukturi na teritoriji grada Leskovca rekao je da se zbog poplava javilo klizište koje je izazvalo pad stene koja je napravila štetu napotkrovlju ove kuće.

-Na našoj teritoriji najviše problema imamo sa poplavama. Kao što znate na teritoriji grada Leskovca je proglašena vanredna situacija od poplava, koje nisu zadesile samo našu teritoriju, već veliki broj opština i gradova na jugu Srbije. Vlada Republike Srbije je prošle nedelje donela odluku o proglašenju elementarne nepogode od poplava u gradovima i opštinama kojih je ukupno 20. Nakon te odluke, ovih dana, stupiće na snagu uredba o pomoći države oštećenim stambenim objektima. Tom uredbom će se precizirati jasno detalji i kako treba da izgleda prijava štete, tako da će grad Leskovac u narednim danima uputiti javni poziv svim onim domaćinstvima, meštanima u mesnim zajednicama koje su imale poplavu da prijave štetu, u skladu sa obrascem koji će takođe propisati Vlada, odnosno KUJU – jekao je Kocić i najavio posetu domaćinstvima pogođenim poplavama.

Procena je komisije na osnovu do sada dostupnih podataka da će obići oko 250 domaćinstava u desetak seoskih mesnih zajednica koje su najviše pogođene pogodama i nepogodama ranije ovog meseca.

-Do sada smo obišli 60-ak domaćinstava, i to samo u Velikom Trnjanu, jer samo tako ima skoro 90 domaćinstava koja su bila pogođena poplavom. Paralelno sa nama radi i Komisija za procenu štete na poljoprivrednim zemljištima – rekao je Miloš Kocić danas u Grdelici.

Zahvalna na poseti, gospođa Ljubinka Aleksić, kazala je da je za nju i njenu porodicu ovo bilo traumatično iskustvo.

Pogledaj takodje

Dečje odeljenje leskovačke biblioteke i zvanično otvoreno nakon rekonstrukcije

U građevinske radove, nabavku polica, nameštaja i opreme uloženo je milion i 4oo hiljada dinara …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *