hotel bell

Kolonija “Na krilima mašte“ opet iznedrila sjajne radove i potvrdila mlade talente

Slike nastale na 28. Likovnoj koloniji na Vlasinskom jezeru, od danas su izložene u Domu kulture u Pečenjevcu, čije će zidove krasiti narednih godinu dana

Naučili jesu, maštali jesu, ali su proveli i sjajnih pet dana u druženju i upoznavanju:

– To je možda najlepših pet dana u mom životu. Toliko sam toga naučila, toliko sam zanimljivih drugara upoznala i bilo nam je sjajno. Stekla sam prijatelje za celi život i bogatiji smo za brojna saznanja iz likovne i opšte kulture. Zaista bih volela da nastavim da slikam, ili da se bavim nečim kreativnim, jer to oplemenjuje ljude čime god da se bave, rekla nam je, gotovo u jednom dahu, Jovana Stefanović, učenica Osnovne škole “Đura Jakšić“ u Turekovcu.

A da se radi o sjajnoj generaciji, potvrđuje akademski slikar Dejan Nedeljković, koji je radio sa decom:

– Ovaj tip rada za decu je velika novost, jer se slikanje u pleneru pojavljuje kasnije u istoriji umetnosti. Naši mali umetnici imali su priliku da se sa njim susretnu vrlo rano i odlično su se snašli. Kreativnost je ono što nas čini boljim ljudima, pa im želim da je neguju tokom celog života.

Ova sjajna manifestacija, sa tradiciom od gotovo tri decenije, sigurno ne bi mogla biti realizovana da je finansijski ne podržava grad Leskovac, pa je otvaranje izložbe bilo povereno pomoćnici gradonačelnika, Jasmini Nedeljković:

– Sredinom leta, 22-oje talentovane dece iz svih osnovnih škola sa teritorije grada Leskovca, provelo je pet kreativnih dana na Vlasinskom jezeru, u druženju, učenju, maštanju i stvaranju. Rezultate vidimo danas i odlični su. Darovita, kreativna i radoznala deca su ponos svakog roditelja, učitelja i rukovodstva grada, koji teži zdravoj i svetloj budućnosti. Zato danas, u okviru Dečje nedelje slavimo dečje talente, ali se podsećamo i dužnosti da im pružimo što bolje uslove da ih razvijaju i unapređuju. Grad Leskovac se mišlju o toj dužnosti i vodi kada staje iza ovakvih informacija.

Direktor Doma kulture Pečenjevce, Miroslav Stanojević, zahvalio je lokalnoj samoupravi na podršci, najavio da će radovi u toj ustanovi biti izloženi godinu dana i pozvao meštane Pečenjevca da isprate i ostale aktivnosti iz bogatog programa obeležavanja Dečje nedelje.

Check Also

EKONOMSKA ŠKOLA: Prvi uspešan korak u karijeri – Kako se najbolje pripremiti za razgovor sa poslodavcem

U centru za stručno usavršavanje u obrazovanju danas je organizovana ugledna aktivnosti i panel diskusija …

Оставите одговор