hotel bell

Koalicija za pravedni Leskovac: Prethodna vlast otvorila 3.000 realnih radnih mesta

Odbornički kandidati i aktivisti koalicije kupljene oko Demokratske stranke razgovarali su u subotu sa gradjanima u centru grada.

– Svedoci smo velikog neimarstva lokalne vlasti. Ali nije baš pohvalno ako se neko hvali tri godine krečenjem ulaza, farbanjem i krpljenjem rupa. Lepo je da se radi, ali je to sve na žalost samo zbog predizborne kampanje, pre toga ništa nije radjeno – rekao je na konferenciji za medije Ivica Nešić, predsednik Gradskog odbora Narodnog pokreta Srbije u Leskovcu.

Nešić je podsetio na, kako je rekao, “izuzetne rezultata rada pretjodne lokalne vlasti u Leskovcu”.

– Za Zelenu zonu je u prvoj fazi izdvojeno 50 miliona, iz programa podrške gradjevinskoj industriji. U drugoj fazi dodatnih 26 miliona, preko Progresa. U Centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, Vlada Holandije i Vlada Srbije su uložile 22 miliona evra. Produžetak Bulevara Nikole Pašića, severna obilaznica 60 miliona. Proširenje nadvožnjaka 130 miliona, a celokupno održavanje puteva u celoj godini je sada projektovano na 170 miliona, a samo je u proširenje nadvožnjaka uloženo 130 miliona dinara. Ulica Stepe Stepanovića 34.400.000, most kod pošte 27 miliona, sala Osnovne škole Vuk Karadžić u Pečenjvcu 27 miliona, Dom partizana izdvojeno 56 miliona i dan danas nije završen.

Prvi čovek leskovačkog NSP posebno je istakao ulaganja u sport u vreme prethodne vlasti.

– Nije sport samo podela opreme. Prethodna vlast je uradila tri balon sale u Leskovcu, Brestovci i Vučju. Ova u Leskovcu je koštala 18, u Brestovci i Vučju po 7 miliona. Mini pič tereni su izgradjeni u Leskovcu i Pečenjevcu, izgradjen je 21 teren za male sportove. Sedam rekonstruisanih sportskih sala, bazen je od Ministasrstva dobio kompletnu opremu za vaterpolo i plivanje, izgradili smo i četiri teniska terena koja sada na žalost propadaju, a u to je uloženo 6 miliona dinara. Oprema za sport je bila 8 miliona, a od toga je Gradski fudbalski savez dobio 3 miliona.

Nešič je podsetio i na ulaganja u zdravstvo u vreme prethodne vlasti.

– Za Opštu bolnicu smo obezbedili 5,5 miliona evra. Završeni su radovi na 6. spratu glavne zgrade, rekonstruisan je prostor rentgen dijagnostike, rekonstrukcija vodovodne mreže čitave glavne zgrade, rekonstrukcija kupatila i vecea u glavnoj zgradi. Preseljeno je odeljenje neurologije, uredjena fasada i zamenjena stolarija. Izgradjena je nova zgrada Centra za dijalizu – istakao je Ivica Nešić na konferenciji za medije koalicije Za pravedni Leskovac.

Nešić je posebno istakao podatak da je iz SIEPE izdvojeno preko 13 miliona evra subvencija za zapošljavanje, pa su tako sredstva dobili Jura 10,5 miliona evra za zapošljavanje 1.500 radnika, zatim Bane komerc, Sent Džorž, Lemes, Gamakom i na kraju Falke.

– Tako su prethodna Vlada Srbije i prethodna lokalna samouprava brinule o Leskovcu i Leskovčanima. Tada je otvoreno preko 3.000 realnih radnih mesta. Sada toga nema i kada ova vlast dovede jednog velikog investitora mi ćemo to da pozdravimo. Leskovac je veliki grad i nama nedostaju barem još dve velike fabrike – rekao je Ivica Nešić.

O ciljevima Koalicije Za pravedni Leskovac – Demokratska stranka govorio je nosilac liste i kandidat za gradonačelnika Saša Stojanović.

– Da postanemo svesni da je Leskovac stariji od svih nas i da će postati onoliko dobro mesto za život koliko smo mi dobri prema njemu. Da našem Leskovcu vratimo lepotu Malog Mančestera uredjujući fasade svih arhitektosnki vrednih gradjevina, a ne samo fasadu zgrade Srpske napredne stranke. Da sačuvamo višedecenijske platane koje vlast seče samo zbog predizborne kampanje. Ako nismo sprečili uništavanje parkića ispred Narodnog muzeja, da zauvek sprečimo suludu betonizaciju centralnog gradskog parka. Da Crkva Odžaklija, Šop Djokićeva, Jašunjski manastariri, Crkva Svete Petke u Rudaru, kanjon Vučijanke i grdelička klisura budu sao deo turističke ponude našeg grada. Da svi delovi grada dobiju šansu za brži i ravnomerniji razvoj, da i rubni delovi grada i sva sela dobiju infrastrukturu koju zaslužuju. Da nikada više ničija deca kao u Vaskovom i Ohridskom naselju ne moraju da idu u čizmama u školu svaki put kada padne kiša. Da nikada više ne dozvolimo da tri godine nemamo ni letnje ni zimsko održavanje puteva i da dobijemo odgovor na pitanje zašto horizontalna signalizacija traje samo mesec dana. Da svi gradjani uvek i stalno budu priključeni na vodovod i da svi i uvek imaju zdravu pijaću vodu. Da toplana ravnomerno greje u svim delovima grada. Da načelnici uprava znaju da su svi gradjani njihovi poslodavci. Da Leskovac bude veliko radilište i gradilište tokom cele godine. Da nikada ne zaboravimo da Leskovac ima samo nas, Leskovčane – rekao je predstavljajući ciljeve koalicije Za pravededni Leskovac kandidat za gradonačelnika Saša Stojanović.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *