Home / DRUŠTVO / Klanica “Marinković“ iz Navalina, novi je vlasnik dela nekadašnjeg “Jugekspresa“
hotel bell

Klanica “Marinković“ iz Navalina, novi je vlasnik dela nekadašnjeg “Jugekspresa“

Ovo preduzeće bilo je jedini učesnik na današnjoj licitaciji, te je tako prostor ukupne površine 21. 269 kvadratnih metara, kupilo po početnoj ceni od 75,7 miliona dinara

Predmetna nepokretnost, nekada u vlasništvu “Jugekspresa“, koju je grad Leskovac otkupio od Agencije za privatizaciju, sastoji se od dva objekta površine 2.859 i 884 kvadratna metra i građevinsko zemljište, od 17.796 kvadrata.

Ponudu za učešće u javnoj licitaciji poslala je samo Klanica “Marinković“ iz Navalina, pa je i prodata po početnoj ceni od 75 miliona 772 hiljade 149 dinara:

– Firma postoji 28 godina i bavi se klanjem stoke i proizvodnjom mesa. Osnovali su je roditelji, nastavili smo pokojni brat i ja, a danas u njoj rade sva naša deca. Cilj nam je bilo da kupimo neku nekretninu, a kasnije ćemo odlučiti šta ćemo sa njom, ali je sigurno da će biti usko vezano sa našom branšom. Razmatramo nekoliko ideja, videćemo koja će prevagnuti. Kad je u pitanju cena, moj otac je uvek govorio da nešto što je skupo, nakon prespavane noći i ne izgleda tako skupo. Dok isplatimo nekretninu i malo je prisredimo, pašće i konačna odluka o nameni, izjavio je, posle javnog nadmetanja, vlasnik Novica Marinković.

Nakon što izveštaj o sprovedenoj licitaciji usvoji Gradsko veće i novi vlasnik isplati ostatak sume, biće potpisan kupo-prodajni ugovor sa gradom.

Check Also

Pokret za Leskovac, na ulici nastavlja akciju “Jedan evro da ne peva Jelena“

Akcija je jedinstvena prilika za građane koji misle drugačije, koji ne moraju da protestuju, ali …

Оставите одговор