Home / DRUŠTVO / „Karneval radosti i prijateljstva“ po prvi put u Vlasotincu
hotel bell

„Karneval radosti i prijateljstva“ po prvi put u Vlasotincu

Sportski savez opštine Vlasotince, po prvi put će 9. juna, organizovati sportske igre mladih pod nazivom „Dunav osiguranje Sportske igre mladih“.

Amaterske sportske igre mladih namenjenu su učenicima osnovnih školska, od prvog do osmog razreda. Ova manifestacija, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva, već više godina okuplja učenike regiona, a naša zemlja učestvuje devetu godinu. Učenici će se takmičiti u sledećim disciplinama, mali fudbal, basket3*3, atletika (trka na 60 metara), između dve vatre i poligon SIM.

„Takmičenje je otvorenog tipa, obavestili smo sve osnovne škole i nadamo se da će se odazvati, jer su sve prihvatile učešće. Nadam se dobrom takmičenju i druženju i još jednom uspešnom predstavljanju naše opštine na „Karnevalu radosti i prijateljstva“. Igre će se održati na stadionu Rosulja, 9. juna, pozivam sve zainteresovane da isprate paljenje plamena radosti i prijateljstva i prisustvuju svečanom otvaranju igara“, rekao je Dalibor Momčilović, pozivajući mlade na svečano otvaranje manifestacije.

Najbolje ekipe i pojedinci sa opštinskog takmičenja dobijaju medalje i majice i kvalifikovaće se za regionalno takmičenje, koje će biti održano u Surdulici 13. juna, državno će biti održano u Vrnjačkoj Banji od 4. do 10. jula, a finalno takmičenje avgusta meseca u Splitu u Hrvatskoj.

Check Also

Zdravlje u novu sezonu sa trenerom Spasićem, kapitenom Radivojevićem i okosnicom tima u kome će većina igrača ponovo biti iz Leskovca

Letnja je pauza na terenima Košarkaške lige Srbije, ali za čelnike leskovačkog „Zdravlja“ nema previše …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.