Home / DOGAĐAJI / Karavan „Budite u toku“ u Leskovcu
hotel bell

Karavan „Budite u toku“ u Leskovcu

Karavan vedrine i dobrog raspoloženja, to jest predstavljanje knjige „Budite u toku – za danas“ Aleksandra Ace Davnića, posle Vlasotinca i Grdelice, zaustavio se, u maglovitoj večeri u sali Kulturnog centra u Leskovcu.

Neumorni sakupljač svakodnevnih dogodovština diljem južne nam Srbije, autor ovog dela, Aca Davinić, bio je i ovoga puta na visini zadataka. Tumačeći anegdote koje je zabeležio, njihov nastanak i likove koji su ih doživeli a potom mu ih kazivali, on je govorio i o našem „južnjačkom“ mentalitetu, smejanju na svoj i tuđ račun, o spremnoosti da se „uđe u priču“ ako će se iz toga „izvući naravoučenije“, za sebe i za druge.

U predstavljanju ove svojevrsne slikovnice naših karaktera i u čitanju odabranih „sličica“ iz nje, autoru je pomagao Srba Takić, urednik i direktor naše biblioteke, koja je njen izdavač. Nedvosmislen zaključak svih prisutnih bio je da je ovo veče bila odlična anti-stres terapija, a da će knjigu, u istu svrhu, koristiti u neograničenim količinama.

„Karavan vedrine“ posle novogodišnjih praznika nastavlja svoje putešestvije na već dogovorena odredišta, svuda tamo gde žive ličnosti koje se pominju u knjizi.

Check Also

Na današnji dan umro je Branislav Nušić, pisac, čija dela ne prestaju da budu aktuelna

Prvu komediju napisao je sa 19 godina, a vrlo uzbudljiv život književnika, diplomate i novinara, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *