hotel bell

Kancelarija za mlade: Konkurs za finansiranje projekata u cilju podsticanja aktivizma i volonterizma

Kancelarija za mlade, koja funkcioniše u okviru Agencije za lokalni ekonomski razvoj Leskovca, raspisala je konkurs za finansiranje omladinskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volonterizma, saopšteno je na konferenciji za novinare u Omladinskom klubu grada.

Pravo da konkurišu imaju udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Grada Leskovca.

Član neformalnih omladinskih grupa mora biti makar jedna punoletna osoba, kažu u Kancelariji za mlade. Ukupan budžet za projekte za ovu godinu duplo je veći od prošlogodišnjeg i iznosi 800 hiljada dinara. Vrednost jednog omladinskog volonterskog projekta može da bude između 40 i 100 hiljada dinara. Sredstvima iz budžeta finansiraće se ili sufinansirati ideje iz oblasti uređenja javnih prostora i prostorija u kojima mladi provode slobodno vreme ili organizovanja aktivnosti za mlade u tim prostorima, aktivizma i volonterizma mladih, solidarnosti i humanosti, informisanja, zaštite životne sredine, promovisanja razumevanja, tolerancije i jednakih šansi za sve mlade ljude, promocije zdravih i bezbednih stilova života i razvijanja preduzetničkog duha.

„Ako ste kreativni, hrabri, humani, ako želite da omogućite kvalitetniji život vršnjacima, ali i drugim sugrađanima u svojoj lokalnoj zajednici i imate između 15 i 30 godina, učestvujte u programu koji ima za cilj da podstakne aktivizam i volonterizam mladih u Leskovcu, konkurišite! “, poručuje Aleksandar Stojanović, koordinator leskovačke Kancelarije za mlade.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem prijavnog formulara, koji se dostavlja lično u Agenciji za lokalni ekonomski razvoj – Kancelariji za mlade, na adresi Trg revolucije 45/II, 16000 Leskovac, sa naznakom „Aktiviraj se! – prijava na konkurs“. Konkurs je otvoren od danas, do 25. marta, a projekti koji budu odabrani treba da budu sprovedeni do kraja septembra ove godine. Za sva pitanja u vezi prijavljivanja, građani se mogu obratiti Kancelariji za mlade i putem elektronske pošte na email: kancelarijazamlade@gradleskovac.org ili telefonom na broj 065/8116033. Smernice za podnošenje projektnih ideja i prijavni formular mogu se preuzeti i sa sajta Kancelarije: www.mladi.gradleskovac.org ili sa sajta Agencije za lokalni ekonomski razvoj: www.aler.rs.

Konkurs za finansiranje omladinskih projekata, lokalna samouprava raspisuje drugi put i na taj način stimuliše mlade Leskovčane da nešto korisno urade za svoju zajednicu, uz finansijsku podršku iz gradskog budžeta. U prošloj godini, za tu namenu je bilo izdvojeno 400 hiljada dinara. Dostavljeno je 11 projekata , od kojih je 7 bilo odobreno.

Ana Jovanović

Check Also

Promocija knjige “Iznad oblaka” 28. novembra u leskovačkoj Biblioteci

U utorak, 28. novembra 2023. godine u 18.00 časova Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu …

Оставите одговор