Početna / DOGAĐAJI / Kamerni orkestar „Amorozo“ oduševio publiku u Medveđi
Reklama

Kamerni orkestar „Amorozo“ oduševio publiku u Medveđi

Reklama

Sinoć je u sali Kulturnog centra opštine Medveđa otvorena druga sezona umetničke muzike u okviru projekta „Umetnička muzika na jugu-Medveđa 2019-druga sezona“.

Prvi u nizu od šest planiranih koncerata održao je kamerni orkestar „Amorozo“iz Leskovca, koji predvodi umetnički rukovodilac Maja Cakić. Uz orkestar nastupale su i solistkinje Biljana i Katarina Miljković. Izvođena su dela od baroka, preko klasicizma, romantizma do muzike XXI veka. Notama je upravljao mladi dirigent Igor Sarajlić.

Publiku, naročito mlađu generaciju, kroz koncert i umetničku muziku uopšte vodio je prof. dr. Nebojša Todorović, muzikolog iz Niša.

Sjajno izvedene kompozicije Hendla, Vivaldija, Mocarta, Bramsa…propraćene su snažnim aplauzima publike u Medveđi.

Na samom početku u ime Kulturnog centra publici se obratio direktor Nebojša Jakšić, koji se zahvalio Ministarstvu kulture i informisanja i lokalnoj samoupravi na podršci u realizaciji projekta i svim medijima koji su najavili koncert.

Do kraja godine planirana su još pet koncerta umetničke muzike a nastupaće još i: Vokalna grupa „Libero“, kvartet„Strings on the Wind“ (violina, flauta, klarinet i piano), džez sastav „Trio elegancija“, džez kvartet „EYOT“ i Muzička škola „Stanislav Binički“.

Pogledaj takodje

Dolazi na naplatu treća rata poreza na imovinu

Gradska uprava grada Leskovca – Odeljenje za finansije – Odsek lokalne poreske administracije, obaveštava obveznike …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *