Početna / KULTURA / Kamerni orkestar „AMOROSO“ sezonu počinje u utorak 25. februara koncertom u Leskovcu

Kamerni orkestar „AMOROSO“ sezonu počinje u utorak 25. februara koncertom u Leskovcu

Popularni leskovački kamerni orkestar „Amoroso“ novu, 19. po redu koncertnu sezonu počinje nastupima u Leskovcu.

Premijerni koncert biće održan u utorak 25. februara u Svečanoj sali Grada Leskovca. Za 1. mart zakazan je koncert na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine u okviru programa „Kolarčev podijum kamerne muzike“.

Publika u Leskovcu i Beogradu će biti u prilici da čuje Šopenov koncert u F-molu za klavir i orkestar mladog pijaniste Vladimira Aćimovića, koji je dobio nagradu „Art Link“ za najperspektivnijeg mladog umetnika u Srbiji za 2019. godinu.

Koncert za kontrabas i orkestar ruskog kompozitora Sergeja Kusovickog izvešće Nađa Sraničić, a jedanaestogodišnji violinista iz Niša, Aleksa Aćimović, će odsvirati prvi stav Bahovog koncerta u a-molu. Umetnički rukovodilac i dirigent ovog programa je proslavljeni violinista Jovan Bogosavljević.

Kamerni orkestar „Amoroso“ do sada je odžao više od 300 koncerta i nastupio sa preko 200 solista, i to kako sa afirmisanim imenima svetske muzičke scene, tako i sa brojnim mladim talentima kojima je ansambl pružio podršku u prethodnih 18 godina rada.

Pogledaj takodje

Od Korona virusa umrlo još 8 ljudi, broj žrtava porastao na 39 – Za 24 časa potvrđeno čak 305 novih slučajeva COVID-19, ukupno zaraženo 1.476 osoba

U Republici Srbiji je do 15 časova 3. aprila 2020. godine registrovano ukupno 1.476 potvrđenih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *