Kako protiču izbori u Vlasotincu, Bojniku i Crnoj Travi ?

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Sva biračka mesta u vlasotinačkoj opštini, njih 58, otvorena su jutros na vreme, kažu u Opštinskoj izbornoj komisiji.

 

Pravo glasa na lokalnim i parlamentarnim izborima u Vlasotincu ima 24. 456 građana. Prema podacima OIK-a, do 12h glasalo je 21,8 birača, što je znatno iznad republičkog proseka. Podsećamo, u 10 sati, izlaznost je ovde bila 14,1% dok se na republičkom nivou kretala oko 5%.

Zanimljiv je i jedan uporedni podatak sa prethodnih izbora 2014. – kada je na republičkom nivou izlaznost bila 53%, u vlasotinačkoj opštini bila je blizu 70%. Vlasotince je tada bila jedna od opština u Srbiji sa najvećim brojem birača izašlih na izbore, objavljuju lokalni mediji.

U Crnoj Travi, na 12 biračkih mesta, pravo glasa će moći da iskoristi 1467 građana. Prema podacima Opštinske izborne komisije,do 10 sati izlaznost je bila 17,28 procenata. Biračka mesta su otvorena na vreme, i izborni proces protiče bez problema, kaže predsednik OIK-a, Jelena Gligorijević.

U Opštini Bojnik, sa presekom u 11 sati, izlaznost je 20 posto. Na lokalnim izborima pravo glasa ima 8926 birača, dok pravo da bira poslanike narodne skupštine, zbog statusa raseljenog lica, ima 8976 građana. Glasanje se obavlja na 30 biračkih mesta, a kandidate za odbornike u lokalnom parlamentu ima 10 izbornih lista, kaže predsednik OIK-a, Nebojša Dimitrijević.

Check Also

SNS LESKOVAC: Nije bilo izborne krađe, u Drvodelji od 2008. godine redovno glasa oko 90% birača

Gradski odbor Srpske napredne stranke Leskovac oglasio se saopštenjem za javnost povodom više puta ponovljenih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *