hotel bell

Još tri kilometra asfalta i put od Leskovca do Vučja će biti u potpunosti rehabilitovan

Trenutno se asfaltira deonica duga 600 metara, a narednih dana će i ostatak, tako da će žitelji ovog dela grada, putnici namernici i turisti, od Leskovca do Vučja stizati novim, modernim regionalnim putem

Poslednja tri kilometra, od Vučja do Strojkovca, koštaće 100 miliona dinara, istakao je gradonačelnik Goran Cvetanović, koji je , sa saradnicima, danas obišao deonicu na kojoj se radi:

– Radovi su započeti pre nekoliko dana, izvođač koristi povoljne vremenske uslove da završi posao i veliko mi je zadovoljstvo da svim ljudima koji stalno koriste ovu frekventnu saobaćajnicu mogu da ponovim da smo kocku sa ovog puta poslali u prošlost. Kada bude gotova, ova deonica spojiće se sa već završenim delom puta od Strojkovca do Hemijske škole, za čiju rehabilitaciju je država, preko “Puteva Srbije“, opredelila 282 miliona dinara. Radove izvodi Preduzeće “Trejs Srbija“.

Sa novom modernom i bezbednom saobraćajnicom, otvara se mogućnost za bržu privrednu revitalizaciju vučjanskog kraja, što će se značajno odraziti na kvalitet života svih ljudi koji ovde žive, dodao je Cvetanović:

– Polako ispunjavamo sva data obećanja, a među njima su i izgradnja i rekonstrukcija saobraćajnica. I nije samo kolovoz od Leskovca do Vučja rehabilitovan. Sve što treba je urađeno valjano, od bankina, odvodnih kanala, do prilaza svakoj kući i radnji duž ovog puta.

Novica Nikolić, direktor JP “Urbanizam i izgradnja“ je, dopunjujući Cvetanovićevu izjavu, naglasio da se trenutno ugrađuje završni sloj asfalta na već presvučenoj deonici, a potom ostaje posao demontaže kocke u Belom Potoku, ugradnja tucanika i asfaltiranje i tog dela puta. Do kompletnog završetka ostala su 2,4 kilometra, a očekuje da ti radovi budu vrlo brzo završeni.

Check Also

Na Festivalu Scenskih minijatura 19 ekipa iz nekoliko gradova Srbije

U Leskovačkom kulturnom centru otvoren je 9. Festival scenskih minijatura, koji je pratila izložba ilustracija …

Оставите одговор