Home / DOGAĐAJI / Još dve nagrade za film „Nije važno odakle sam“
hotel bell

Još dve nagrade za film „Nije važno odakle sam“

Na 24. ITF/CRO Međunarodnom festivalu turističkog filma održanog u gradu Solinu u republici Hrvatskoj iz 141 zemlje sveta sa svih kontinenata prijavljeno je 365 filmova iz kategorije: turističkih, putopisnih, dokumentarnih, kulturološko-istorijskih, ekoloških filmova.

Od ukupno prijavljenih, iz 141 zemlje, nominirano je 155 filmova od toga 139 iz sveta i 16 filmova iz Hrvatske, za neku od festivalskih nagrada:

Iz Afrike (37 zemalja): 54 filma;

Iz Amerike (23 zemlje): 31 film;

Iz Azije (35 zemalja): 111 filmova;

Iz Australije (1 zemlja):  13 filmova;

Iz Evrope (44 zemlje): 153 filma;

Sa Antatika (1 zemlja): 3 filma;

Pored glavne festivalske nagrade GRAND PRIX i najboljeg Hrvatskog nacionalnog promotivnog turističkog filma „BALDO CUPIC“ kao i diploma u raznim kategorijama (montaža, kamera, režija, muzika…) međunarodni žiri dodelio je i 15 POSEBNA PRIZNANJA među kojima je i film „NIJE VAZNO ОДАКЛЕ САМ“…

Pored 24 po redu Medjunarodnog festivala turistickog filma u Solinu (RepublikaHrvatska) uporedo se održavaju još dve medjunarodne manifestacije: 28 INTER STAS (Međunarodni festival turizma)i 19 poredu KEA ( Takmicenje za Medjunarodni Zlatni cvet).

Sve tri manifestacije održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Predsednika republike Hrvatske Zorana Milanovića dok su pokrovitelji festivala Splitsko dalmatinska zupanija i grad Solin uz podrsku:

F.E.S.T. / Evropska federacija turistickih novinara sa sedistem u rimu /Italija;

F.I.J.E.T. Svetska asocijacija turistickih novinara;

CiB / Communitiens in Bloom, Kanada;

ITCO / Međunarodna fesderacija turistickog filma sa sedistem u Rimu / Italja;

O značaju i težini svih triju manifestacija govori i podatak da su jedni od Laureata POVELJE FEST-a – ANTONIO CONTE : Robert De Niro americkifilmskiglumac, reditelj i producentkao i Roger FEDERER svajcarskiteniser, zadoprinosrzavojusvojihzemalja u sferisporta i kinematografije…

Na 16. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma „ZLATNA BUKLIJA“ održanog u Velikoj Plani 12. novembra 2021. godine žiri u sastavu: Nikola Lorencin, reditelj; Zarko Pekez, snimatelj i Ivan Vučković, glumac, filmu „NIJE VAZNO ОДАКЛЕ САМ“ dodelio je Prvu nagradu „Zlatna buklija“za humane i bratske odnose među narodima. Bajkeri spajaju obale Jadranskog mora i Vlasinskog jezera.

Ovo je četvrta festivalska nagrada za fim.

Check Also

1. decembar „Svetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a“

Svetski dan borbe protiv side okuplja ljude širom sveta sa ciljem skretanja paznje javnosti na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *