Još dva nova sanitetska vozila leskovačkom Domu zdravlja

Iz budžeta grada Leskovca, kupljena su dva nova sanitetska vozila za Dom zdravlja čija je vrednost 12 miliona dinara, te je ovom prilikom predsednik Privremenog organa, Goran Cvetanović posetio ambulantu u Manojlovcu u kojoj je ponovo počela da radi stomatološka ordinacija i koji će u skorije vreme dobiti laboratoriju za vršenje analiza.

“Grad Leskovac je uložio 12 miliona dinara i kupili smo dva nova vozila, najsavremenija po 6 miliona dinara sa najsavremenijom tehnikom. I da vam kažem da smo do sada uložili u vozni park kako u sanitete, tako i u vozila koja su više za naše majstore, ljude, kućno lečenje, znači rad na terenu jer poznato je da Leskovac sa 144 mesta i 139 mesnih zajednica najrazuđeniji, odnosno ima najveći broj mesnih zajednica na teritoriji čitave Srbije. Zdravlje je uvek jedan od najbitnijih segmenata našeg društva, uvek je bilo dominantno i briga o porodici, o deci je nešto što je bilo naš prioritet – kazao je predsednik Cvetanović.

Direktor Doma zdravlja Slaviša Božić, govorio je o ulaganjima u vozni park Doma zdravlja ali i o radnicima ove institucije koji su svi dobili ugovore na neodređeno vreme.

“Ukupno imamo 14 automobila u sklopu Doma zdravlja.Zadnja dva automobila koja su stigla juče su u vrednosti od 12 miliona dinara. Pored voznog parka vodimo računa i o zaposlenima, nemamo ni jednog upošljenika koji nije na neodređeno vreme, dakle od 682, 680 su na neodređeno vreme osim jednog stomatologa koji je na zameni i jednog tehničkog lica – kazao je Božić.

Bratislav Natić, lekar iz manojlovačke ambulante istakao je rad važnosti ove ispostave za stanovnike ovoga kraja.

„Naša ambulanta obavlja primarnu zdravstvenu zaštitu, i kao takva pruža zdravstvene usluge na velikom terenu koji obuhvata oko 15 sela, sa negde oko 8000 stanovnika. Otvaranje stomatološke službe u našoj ambulanti još više unapređuje zdravlje naših sugrađana i pored zdravstvenog aspekta, dobija se na socijalnom i ekonomskom aspektu.“

Check Also

Dom kulture Brestovac: Imena nagrađenih na pesničkom konkursu “Moravske elegije” – Branku Miljkoviću u čast

Na dvadesetom, jubilarnom, pesničkom konkursu za učenike osnovnih škola, ,, Moravske elegije”- Branku Miljkoviću u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *