Jelena Spirić: Zašto u Leskovcu nije osnovan Fond za lečenje dece obolele od karcinoma u inostranstvu

Stranka slobode i pravde dostavila je našoj redakciji saopštenje narodne poslanice Jelene Spirić.

U saopštenju Jelene Spirić se kaže:

“Danas se obeležava Svetski dan dece obolele od raka. Iako svakog dana jedno dete u Srbiji oboli od karcinoma, dok skoro svake nedelje jedno dete premine, gradonačelnik Leskovca četvrtu godinu za redom ne želi da osnuje Fond za lečenje dece obolele od karcinoma u inostranstvu, na predlog SSP Leskovac. Iako odlazak nekog bolesnog mališana u inostranstvo znači spašen život a Cvetanovićevo šetkanje samo bahato trošenje novca Leskovčana, Cvetanović ne želi da smanji troškove putovanja kako smo zahtevali, iako je celu jednu godinu svoje vladavine proveo na službenim putovanjima.

Prema podacima NURDOR-a, na jugu Srbije od karcinoma oboli pedesetoro dece uglavnom od mekotkivnog tumora, raka kostiju i neizlečivih tumora centralnog nervnog sistema. Gradonačelnik Cvetanović, koji je po obrazovanju lekar, nema misiju da svako navedeno dete obolelo od raka mora imati najbolje moguće lečenje ali ima da sebi napravi što bolju žurku, poput poslednje u najekskluzivnijoj diskoteci na ovom delu Balkana i to sa 3000 zvanica.

E, to je stvarna slika ove vlasti. To je slika koristoljubljivih funkcionera SNS kojima ljudi predstavljaju samo broj u biračkom spisku koji mogu da zloupotrebe. Zato smo se borili za istragu o krađi izbora i zato nećemo odustati od borbe za fer i poštene izbore koji će građanima omogućiti da bez pritisaka i ucena konačno smene ovako bahate lokalne šerife.” – navodi se u saopštenju narodne poslanice Stranke slobode i pravde Jelen Spirić.

Check Also

U utorak bez struje jedno naselje i tri ulice u Leskovcu i jedno selo

Elektrodistribucija Leskovac najavila je nastavak radova na elektro mreži i nova privremena isključenja potrošača. “Ogranak …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *