hotel bell

Javni čas plesa u OŠ”Josif Kostić”

Javni čas plesa u saradnji sa plesnim klubom “Avangarda” održava se danas u OŠ “Josif Kostić“.

Na inicijativu profesora Muzičke kulture Dušana Milenkovića plesni klub “Avangarda” će u saradnji sa školom “Josif Kostić” podučiti stotinak učenika škole osnovama džez baleta. Akcija je zamišljena tako da tih stotinak učenika steknu osnove iz džez baleta.  

“Akcija je zamišljena tako da sotitnak učenika se upozna  sa osnovama popularnog plesa. Na ovaj način nastavlja se saradnja koju naša škola ima sa plesnim školama u okviru koje će  povodom oslobodjenja Leskovca u dvorištu osnovne škole “Josif Kostić” biti održan čas plesa 11. oktobra 2023. godine, kada će više desetina učenika škole od strane instruktorki iz plesnog kluba “Avangarda” biti podučeno osnovama džez baleta i modernog plesa – ističe profesor Dušan Milenković.

Kreativni studio Avangarda osnovan je 2016. godina sa ciljem da okupi decu, omladinu i odrasle koji žele da se usavršavaju u scenskom-jezičkom izvođenju. Kao centar za razvijanje talenata, baziran je na koceptu višestrukih inteligencija koje se uz kontinuiran rad, individualni i holistički  pristup svakom pojedincu mogu razviti do visokog nivoa. Od osnivanja do danas studio Avangarda je ostvario zapažene rezultate na takmičenjima i festivalima u zemlji i regionu; organizovani su koncerti, te nastupi na kulturnim manifestacijama, radionice engleskog jezika, kao i seminari iz društvenih i umetničkih plesova.

Check Also

Počela podela novogodišnjih paketića za mališane iz Grdelice, Vučja, Pečenjevca …13. decembra za leskovačke mališane

U leskovačkoj hali Plavi paviljon danas je počela distribucija 10.000 novogodišnjih paketića za leskovačke mališane. …

Оставите одговор