Početna / KULTURA / Izložba radova sa likovne kolonije u Pečenjevcu po 24. put
hotel bell

Izložba radova sa likovne kolonije u Pečenjevcu po 24. put

U holu Doma kulture u Pečenjevcu otvorena je 24. izložba radova dečje likovne kolonije pod nazivom „Na krilima mašte“.

Dvadeset dvoje talentovanih učenika iz isto toliko osnovnih škola sa teritorije grada Leskovca boravilo je pet dana na Vlasinskom jezeru. Oni su bili u prilici da, u pratnji likovnog umetnika Dejana Nedeljkovića, stvaraju, razvijaju svoje veštine i nauče nešto novo o slikarstvu. Na taj način nastalo je preko 50 radova koji će krasiti hol Doma kulture sve do sledeće kolonije naredne godine.

Načelnik gradske uprave Miloš Cvetanović pozdravio je sve u ime gradonačelnika dr Gorana Cvetanovića i lokalne samouprave i otvorio izložbu. “Ulaganje u decu je ulaganje u budućnost. Ove godine lokalna samouprava podržala je koloniju sa 400 hiljada dinara i nastaviće rado da podržava manifestacije ovog tipa.“

U Domu kulture u Pečenjevcu organizovana je i folklorna sekcija, sutra će biti održan dečji vašar u saradnji sa Osnovnom školom „Vuk Karadžić“, a kroz dva dana odigraće se predstava za decu predškolskog uzrasta. Za učesnike takmičenja u recitovanju duhovne poezije „Jefimija“, kao i za učesnike dečje likovne kolonije biće organizovana nagradna ekskurzija .

Preko dve decenije ova kolonija pruža podršku talentovanim učenicima i podstiče njihovu ljubav prema likovnoj umetnosti. Kroz koloniju je, do sada, prošlo preko 600 dece, od kojih su preko 30 njih postali akademski slikari.

Pogledaj takodje

Na Međunarodnom prehrambenom sajmu u Moskvi, učestvuje 11 srpskih kompanija, među kojima i leskovački “Masli“

“Prodekspo“ je jedna od prvih velikih međunarodnih sajamskih manifestacija, organzovanih od početka pandemije, a ove …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *